Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel târziu în primăvara lui 2017 Municipiul Constanţa va beneficia de noi parcări

ro

29 Aug, 2016 00:00 2772 Marime text


Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local Municipal (CLM) Constanţa din 31 august a fost inclus un proiect de hotărâre prin care unele terenuri sunt date în gestiune delegată către SC Confort Urban SRL.
 
În baza unor procese-verbale încheiate între Serviciul Cadastru din cadrul Direcţiei Patrimoniu a Primăriei Constanţa şi SC Confort Urban SRL vor fi predate câteva terenuri din municipiu, ce vor fi gestionate de către SC Confort Urban SRL.
 
Potrivit directorului societăţii, Viorel Farcaş, pe suprafeţele respective urmează a fi amenajate noi parcări. „Dacă membrii CLM Constanţa vor aproba trecerea acelor terenuri în administrarea noastră, acolo vom amenaja parcări. Însă, până la demararea lucrărilor va mai dura. 45 de zile va sta hotărârea CLM Constanţa la Instituţia Prefectului pentru obţinerea avizului de legalitate, după care va mai trece ceva timp până la obţinerea tuturor avizelor necesare. Dacă timpul ne va permite, vom demara lucrările din luna noiembrie, în cazul în care starea vremii se va înrăutăţi, vom fi nevoiţi să le începem, cel mai probabil, în luna martie“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, directorul SC Confort Urban SRL, Viorel Farcaş.

Ce suprafeţe ajung la Confort Urban

„Transferul“ de terenuri survine ca urmare a înregistrării la Primăria Constanţa a două adrese, precum şi a expunerii de motive a edilului-şef al urbei, Decebal Făgădău, din 22 august a.c. Prima adresă datează din 24 iunie 2016 şi provine de la SC Confort Urban SRL, iar cealaltă este din 21 iulie anul curent, de la Direcţia Gospodărire Comunală. Potrivit anexelor ce însoţesc acel proiect de hotărâre, primul teren ce va ajunge în „curtea“ SC Confort Urban SRL pentru a se transforma în parcare are suprafaţa totală de 229 de metri pătraţi şi se află în zona Cămin Pensionari, dar proiectul de hotărâre face referire la o arie de 35,52 mp. O altă parcare ar urma să apară în Satul de Vacanţă, pe o suprafaţă de 548 de metri pătraţi.
 
Nu în ultimul rând, angajaţii SC Confort Urban SRL vor amenaja mai multe parcări auto pe bulevardul Tomis: pe tronsonul dintre strada Mihai Viteazu şi strada Mircea cel Bătrân, pe tronsonul dintre strada Mihai Viteazu - cap linie transport în comun Gara CFR, suprafaţa totală fiind de 42.956 mp, precum şi pe tronsonul dintre bulevardul Mamaia şi bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, suprafaţa „disponibilă“ fiind de 47.991 mp. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii