Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câți bani ar putea accesa localitățile din județul Constanța prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny"?

ro

17 Sep, 2021 00:00 2134 Marime text
  • Fiecare unitate administrativ-teritorială va avea prealocată finanţarea minimă pentru cel puţin un proiect eligibil, în limita sumei prevăzute în normele metodologice de aplicare a OUG nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny"
  • Astfel, vor fi alocate cel puţin 140 de milioane de lei pentru fiecare judeţ, 4 milioane pentru fiecare comună şi 7 milioane de lei pentru fiecare oraş
  • De asemenea, pentru fiecare municipiu (în afară de reşedinţele de judeţ) vor fi alocate 10 milioane de lei, iar pentru fiecare reşedinţă de judeţ 43 de milioane de lei
  • Contractele de finanţare multianuale încheiate între MDLPA şi beneficiari vor avea o durată de maximum 5 ani bugetari, fără a depăşi data de 31 decembrie 2028

Fiecare unitate administrativ-teritorială va avea prealocată finanţarea minimă pentru cel puţin un proiect eligibil, în limita sumei prevăzute în normele metodologice de aplicare a OUG nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny", a anunţat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Ministerul Dezvoltării a stabilit sumele ce vor fi alocate.

Astfel, vor fi alocate cel puţin 140 de milioane de lei pentru fiecare judeţ, 4 milioane pentru fiecare comună şi 7 milioane de lei pentru fiecare oraş.
De asemenea, pentru fiecare municipiu (în afară de reşedinţele de judeţ) vor fi alocate 10 milioane de lei, iar pentru fiecare reşedinţă de judeţ 43 de milioane de lei.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) arată într-un comunicat de presă că a supus consultării publice ordinul pentru aprobarea „Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor OUG nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny", pentru categoriile de investiţii prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. a) - d).

Totodată localitățile accesează împreună fondurile disponibile prin acest program, prin Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitară, vor putea beneficia de o finanţare sporită cu 10%.
Ministrul Dezvoltării a adăugat că, odată aprobat proiectul de ordin, care prevede normele metodologice, MDLPA pune la dispoziţia beneficiarilor platforma digitală investitii.mdlpa.ro. Astfel, derularea programului va fi total transparentă, întrucât UAT-urile prin care vor fi gestionate proiectele finanţate prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny".

Potrivit indicatorilor minimali, prin program vor fi finanţate 12.000 km de reţele de alimentare cu apă şi canalizare construite/extinse, 700.000 de branşamente individuale la sistem de alimentare cu apă/racorduri individuale la sistem de canalizare, construcţia sau modernizarea a 2.000 km de drumuri judeţene şi variante ocolitoare şi 3.000 km de drumuri comunale.

Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny" prevede finanţarea proiectelor pentru alimentări cu apă şi staţii de tratare a apei, sisteme de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate, drumurile publice clasificate şi încadrate în conformitate cu prevederile legale în vigoare ca drumuri judeţene, drumuri de interes local, respectiv drumuri comunale şi/sau drumuri publice din interiorul localităţilor, precum şi variante ocolitoare ale localităţilor, poduri, podeţe, pasaje sau punţi pietonale, inclusiv pentru biciclete şi trotinete electrice.

Contractele de finanţare multianuale încheiate între MDLPA şi beneficiari vor avea o durată de maximum 5 ani bugetari, fără a depăşi data de 31 decembrie 2028, şi se încheie în limita creditelor de angajament aprobate anual cu această destinaţie, fără eşalonarea anuală a creditelor bugetare, care se înscriu cumulat pentru toată perioada de finanţare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise
 
Citește și: 

Un kilometru de drum județean prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” ar putea costa jumătate de milion de euro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii