Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea lui Fronescu, un consilier judeţean fãrã... avere (documente)

ro

22 Aug, 2012 02:32 5820 Marime text
3_avere_fronescu_Nicolae_Fronescu.jpgPe site-ul Consiliului Judeþean Constanþa (CJC) au fost publicate declaraþiile de avere ºi de interese ale noilor consilieri judeþeni, aceia care vor lua, în mandatul 2012 - 2016, cele mai importante decizii pentru judeþ.

Cotidianul ZIUA de Constanþa va publica, în ordinea alfabeticã a numelui de familie (aşa cum apar documentele şi pe site-ul CJC), declaraþiile de avere ºi de interese ale tuturor consilierilor judeþeni, declaraþii care pot fi accesate ºi pe www.ziuaconstanta.ro.

Conform declaraþiei de avere, consilierul judeþean USL Nicolae Stelian Fronescu nu deþine niciun teren. Nici la capitolul clãdiri social democratul nu se apropie de colegii sãi care deþin numeroase apartamente, case de locuit ºi case de vacanþã. Fronescu are un apartament, în municipiul Constanþa, dobândit alãturi de soþia sa, în anul 2005, în suprafaþã de 63,33 (unitatea de mãsurã nu e specificatã, dar este vorba, cel mai probabil, de metri pãtraþi).

În rubrica „Bunuri mobile" a declaraþiei sale de avere apar douã autoturisme: un Opel fabricat în 2006, cumpãrat la second hand, ºi o Skoda fabricatã în 2009, dobânditã în leasing.

Datorii ºi salarii

Fronescu nu are bunuri sub formã de metale preþioase, bijuterii, obiecte de artã ºi de cult, colecþii de artã ºi numismaticã, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naþional sau universal, a cãror valoare însumatã depãºeºte 5.000 de euro. Nu are nici active financiare ºi plasamente, investiþii directe ºi împrumuturi acordate.

Consilierul judeþean are, însã, datorii. El a contractat, în 2005, de la Raiffeisen Bank, un credit de 27.005 euro, credit scadent în 2025. De la aceeaºi bancã a contractat, în 2008, un credit în valoare de 15.615 euro, scadent în 2018. Tot în 2008, Fronescu a contractat un credit de la Credit Europe Bank, în valoare de 3.624 euro, scadent în 2013.

În rubrica venituri ale declarantului ºi ale membrilor sãi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat din declaraþia de avere a lui Fronescu figureazã un venit de 80.900 realizat ca director al Direcþiei Pieþe, Târguri ºi Oboare (DPTO) din cadrul RAEDPP Constanþa ºi unul al soþiei sale, Daniela Fronescu, de 19.721, realizat ca economist în cadrul DPTO - RAEDPP. Indemnizaþia de consilier judeþean nu se regãseºte în declaraþia de avere a lui Nicolae Stelian Fronescu. Moneda nu e menþionatã, dar vorbim, cel mai probabil, despre lei.

Interese

Aºa cum se aratã în declaraþia de avere, consilierul judeþean este asociat (50%) în firma Ronin Trade SRL, Constanþa.

Fronescu este, de asemenea, membru în CA-ul RATC Constanþa, de unde are un beneficiu de 600 lei pe an.

Nicolae Fronescu a fost coleg, la UMC, cu Nicuºor Constantinescu, preºedintele Consiliului Judeþean Constanþa. În vreme, însã, ce mai marele judeþului se poate lãuda cu o avere considerabilã, nu acelaºi lucru îl putem spune despre consilierul judeþean care, dacã judecãm dupã declaraþia de avere, are o situaþie modestã, (prin comparaþie cu cea a lui Constantinescu).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii