Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arheologul Aurel Mototolea, noul director interimar al MINAC

ro

07 Dec, 2020 00:00 3827 Marime text
  • Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța are un nou director interimar
  • Aurel Mototolea va coordona instituția muzeală până la organizarea concursului
  • Absolvent al Facultății de Istorie și Științe Sociale din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța (1997), Aurel Mototolea este doctor al Institutului de Istorie ”Nicolae Iorga” din București
  • Mototolea este unul dintre arheologii care a efectuat cercetările pe șantierul deschis în lângă statuia ”Lupa Capitolina” din centrul vechi al Constanței
  • Mototolea este membru al Archex și al Asociației Europene a Arheologilor cu sediul la Praga

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța are un nou director interimar, în persoana arheologului Aurel Constantin Mototolea. Astăzi va fi prima zi de muncă în calitate de director și va coordona  instituția muzeală până la organizarea concursului. Mototolea are 53 de ani și este șef secție Expoziții și muzee în teritoriu din cadrul MINAC.

Absolvent al Facultății de Istorie și Științe Sociale din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța (1997), Aurel Mototolea a obținut doctoratul la Institutul de Istorie ”Nicolae Iorga” din București.

Totodată, este unul dintre arheologii care a efectuat cercetările pe șantierul deschis lângă statuia ”Lupa Capitolina” din centrul vechi al Constanței.
Potrivit declarației de interese, Aurel Mototolea este membru al Archex și al Asociației Europene a Arheologilor cu sediul la Praga.

Din cea mai recentă declarație de avere, reiese că noul șef al MINAC deține un teren intravilan achiziționat prin credit bancar, o casă în localitatea Tuzla și un apartament în municipiul Constanța și un autoturism.
Mototolea are un credit scandent în 2032 la o bancă comercială iar în ultimul an fiscal a încasat de la MINAC, venituri salariale de 46.780 lei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii