Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANM anunţă frig, RADET dă drumul la căldură non-stop!

ro

23 Oct, 2015 00:00 2187 Marime text
Pe 21 octombrie, ANM a transmis Primăriei Constanţa o adresă prin care informează că, de astăzi, constănţenii vor avea parte de trei nopţi consecutive cu temperaturi sub 10 grade Celsius. Contractul dintre RADET Constanţa şi asociaţiile de proprietari prevede, printre altele, obligaţia fermă ca, în situaţii de acest gen, regia să furnizeze căldură.
 
Potrivit directorului regiei, Liviu Popa, RADET Constanţa va demara furnizarea încălzirii în municipiu de astăzi, de la ora 8.00. „RADET este pregătit să pornească instalaţiile pentru încălzire. Procesul de încălzire a agentului termic nu este instantaneu, aceasta făcându-se pe parcursul zilei de vineri (n.r. astăzi), iar seara sperăm să avem majoritatea caloriferelor încălzite. Procesul va continua pe timpul nopţii, astfel încât, sâmbătă dimineaţa, tot municipiul Constanţa să intre în parametri“, a declarat directorul Liviu Popa.

Cerere către asociaţiile de proprietari

Totodată, acesta a solicitat asociaţiilor de proprietari care mai au lucrări de realizat pe instalaţiile proprii sau care, din diverse motive, nu vor să primească acum căldură să îşi închidă vanele de branşament. „Ţinând cont de faptul că fiecare bloc este contorizat, consumul va fi astfel controlat de către consumator, de către asociaţia de proprietari, iar RADET va factura consumul efectiv măsurat de contoarele aflate la branşamentul fiecărei clădiri“, a specificat Popa.
 
Directorul RADET Constanţa a ţinut să menţioneze că, permanent, echipele de intervenţie vor fi în stand-by. „Aşteptăm, la dispecerat, sesizările consumatorilor, care să fie concise şi să conţină un număr de telefon al persoanei de contact, astfel încât echipele de intervenţie să poată analiza gravitatea situaţiilor şi să le prioritizeze“, a menţionat Liviu Popa.
 
Nu în ultimul rând, el a atras atenţia că, odată pornit, sistemul centralizat de încălzire va fi oprit în primăvară. „Căldura şi apa caldă nu au program restrictiv, acestea vor fi furnizate consumatorilor non-stop“, a conchis directorul general al RADET Constanţa, Liviu Popa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Geo 25 Oct, 2015 12:58 Numai minciuni. Nu a dat nimeni drumu la caldura.
  • yop 25 Oct, 2015 03:13 nu este adevarat nu au dat caldura