Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:35 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aleşii locali de la Cumpăna, la raport. Mariana Gâju - „Ne propunem să fim un reper al transparenţei administrative“ (galerie foto)

ro

25 Mar, 2016 00:00 1207 Marime text
‪‎Primăria‬ comunei Cumpăna a organizat, miercuri, la iniţiativa primarului Mariana Gâju, o dezbatere publică având ca temă principală „Prezentarea raportului anual privind starea economică, socială şi de mediu a comunei Cumpăna“.
 
La evenimentul care s-a desfăşurat în sala mare a Căminului Cultural din localitate au fost prezenţi locuitori ai comunei, agenţi economici, dar şi invitaţi din partea autorităţilor locale judeţene: Mariana Belu - secretarul judeţului din partea Consiliului Judeţean Constanţa, Radu Suceveanu - jurist din partea Instituţiei Prefectului, Luigi Fraico şi Carmen Grigor, din partea Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa.
 
Şefa autorităţii publice locale a prezentat raportul de activitate pe anul 2015 alături de viceprimarul Florin Neagu, de secretarul Sorin Daniel Nicolae, de cei 17 consilieri ai Consiliului Local şi de funcţionari publici ai Primăriei Cumpăna.
 
Acest raport anual cumulează rapoartele de activitate pe anul 2015 ale compartimentelor funcţionale din cadrul aparatului de specialitate al Primarului comunei Cumpăna, evidenţiind cu precădere obiectivele de activitate specifice, modul de atingere a acestora, respectiv aducerea la îndeplinire a hotărârilor Consiliului Local şi a dispoziţiilor emise de primar.
 
Misiunea Primăriei comunei Cumpăna este asigurarea respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor şi oferirea unor servicii publice locale de calitate, realizate în condiţii de eficienţă, într-un mod echitabil, transparent şi legal. „Aşa cum am încercat în fiecare an, nu vreau ca acest raport să reprezinte doar un act administrativ impersonal, ci să fie un instrument de informare a cetăţenilor cu privire la modul şi eficienţa rezolvării treburilor publice, la acţiunile întreprinse pentru realizarea strategiilor, la modul de îndeplinire a obiectivelor propuse pe principalele domenii de activitate, manifestându-mi, încă o dată, deschiderea şi transparenţa faţă de cetăţean, încercând să îmbunătăţim în fiecare an calitatea şi eficienţa muncii noastre“, a declarat primarul comunei Cumpăna, economist Mariana Gâju.
 
„Consider că datele prezentate în raport pot oferi cetăţenilor o imagine generală asupra activităţii noastre în anul care a trecut, asupra modului şi eficienţei rezolvării problemelor comunităţii locale”, a precizat Mariana Gâju.
 
„Ca primar al tuturor cetăţenilor comunei, doresc încă o dată să declar disponibilitatea instituţiei pe care o reprezint de a fi un partener viabil şi serios de dialog cu locuitorii în slujba cărora se desfăşoară întreaga noastră activitate, pentru că numai printr-un act administrativ transparent putem crea împreuna un viitor durabil”, a adăugat şefa autorităţii publice locale.
 
Ca o concluzie a prezentării raportului de activitate pe anul 2015, primarul comunei a subliniat următoarele: „Ne propunem să fim un reper al eficienţei, coerenţei actului decizional şi transparenţei administrative, să susţinem crearea unei comunităţi active şi dinamice, să atragem investiţii şi să generăm proiecte de importanţă strategică pentru comună şi cetăţeni, şi toate acestea să conducă la creşterea calităţii vieţii în comuna Cumpăna. Prin intermediul prezentului raport, precum şi prin numeroasele acţiuni întreprinse pe parcursul mandatului meu, am dovedit că ne dorim o comunicare deschisă şi transparentă pentru a pune bazele unui parteneriat real între Primăria comunei Cumpăna şi cetăţeni“.
 
„Strategia de dezvoltare a comunei Cumpăna pentru următorii ani cuprinde măsuri privind crearea de noi locuri de muncă şi sprijinirea investiţiilor, dezvoltarea educaţiei şi protecţia socială, dezvoltarea infrastructurii utilitare”, a adăugat, la finalul prezentării, şefa autorităţii publice locale de la Cumpăna.

Ti-a placut articolul?

Comentarii