Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:29 09 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agendă plină pentru Primăria comunei Cumpăna Ajutoarele lui Moş Nicolae au împărţit daruri copiilor de la grădiniţă

ro

06 Dec, 2014 00:00 1149 Marime text
Vineri a fost o zi plină pe agenda de evenimente a primarului comunei Cumpăna, economist Mariana Gâju. Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“ din localitate a aniversat 109 ani de la înfiinţare. Tot vineri, la Centrul Multifuncţional de Asistenţă Socio-Medicală din Cumpăna a avut loc dezbaterea „Cariere de succes în domenii de ocupare non-tradiţională pentru femei“, eveniment realizat în colaborare cu Agenţia Naţională Antidrog şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa.

Nu în ultimul rând, pentru că Moş Nicolae ştia că va fi ocupat, vineri noaptea, să meargă la toţi copiii pentru a le lăsa cadouri în ghetuţe, a trecut mai întâi pe la micuţii de la cele două grădiniţe din comuna Cumpăna, unde darurile au fost împărţite chiar de către doamna primar. „Daca pentru toţi copiii, Moş Nicolae vine în noaptea de 5 spre 6 decembrie, anul acesta, pentru copiii din Cumpăna, Moşul a venit mai devreme. În ajunul zilei de Moş Nicolae, Primăria comunei Cumpăna a oferit cadouri preşcolarilor din localitate, cei mici au fost bucuroşi să primească darurile chiar de la doamna primar“, au explicat reprezentanţi ai administraţiei publice locale.

Peste un veac de tradiţie în învăţământ

Liceul „Nicolae Dumitrescu“ are o tradiţie de 109 ani de formare a specialiştilor în domeniul turismului. Vineri, liceul a marcat un nou succes: lansarea revista şcolii - „Inima vârstelor“ - o carte de vizită pentru instituţia de învăţământ. „Revista apare din dorinţa de a populariza activităţile desfăşurate în unitatea şcolară şi de a împărtăşi realizările şi creaţiile elevilor liceului“, spun reprezentanţii instituţiei de învăţământ. Mai mult, şi un laborator de turism a fost inaugurat astăzi, la momentul solemn fiind prezenţi şi foşti dascăli ai instituţiei de formare, profesori care au pus umărul la formarea a generaţii întregi de elevi.

Crearea de locuri de muncă pentru femei

Sala de conferinţe a Centrului Multifuncţional de Asistenţă Socio-Medicală din Cumpăna, care a fost gazda dezbaterii cu tema „Cariere de succes în domenii de ocupare non-tradiţionale pentru femei” a reunit, alături de primarul Mariana Gâju, reprezentanţi ai societăţii civile, psihologi, reprezentanţi ai Poliţiei şi cadre didactice. De asemenea, au fost prezenţi directorul Crucii Roşiii - filiala Constanţa, Carmen Lungu, şi directorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Constanţa, comisar-şef de poliţie Marius Cristian Oprişan. Dezbaterea a făcut parte din proiectul „Egalitate pe Piaţa Muncii - Şansa ta la un viitor mai bun“, care îşi propune să contribuie la creşterea oportunităţilor de angajare pentru femeile aparţinând grupurilor vulnerabile, în vederea creării unei pieţe a muncii incluzive. Proiectul are ca principale direcţii de acţiune creşterea oportunităţilor de angajare, îmbunătăţirea accesului egal la ocuparea şi construirea unei cariere de succes, precum şi implicarea autorităţilor publice în probleme ce ţin de egalitatea de şanse şi accesul egal al femeilor pe piaţa muncii. „Ne propunem calificarea a 540 de femei din regiunea sud-est“, au spus reprezentanţii Loop Operations, parteneri în proiectul cofinanţat din fonduri europene.

Ti-a placut articolul?

Comentarii