Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:52 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian V. Rădulescu, declarat, post-mortem, cetăţean de onoare al judeţului Constanţa (galerie foto)

ro

20 Dec, 2018 00:00 3353 Marime text
Consilierii judeţeni au aprobat în unanimitate acordarea post-mortem a titlului de cetăţean de onoare al judeţului Constanţa lui Adrian V. Rădulescu. Prof. univ. dr. Adrian Bavaru, rector onorific al Universităţii „Ovidius“, a susţinut Laudatio, apoi proiectul de hotărâre a fost citit şi supus la vot în plenul Consiliului Judeţean.
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, a felicitat cotidianul ZIUA de Constanţa pentru campania de presă derulată profesionist pe parcursul anului 2018, campanie care l-a avut în centrul său pe profesorul, istoricul şi membrul comunităţii academice Adrian Rădulescu.
 
„Vă propun ca şi noi, membrii Consiliului Judeţean, să marcăm, în semn de respect, contribuţia la viaţa judeţului a celui care a fost profesor, ctitor de universitate, primar, prefect, director de instituţie culturală de rang naţional, prin acordarea titlului onorific, post-mortem, de cetăţean de onoare al judeţului Constanţa”, a spus Ţuţuianu.
 
Diploma şi placheta au fost ridicate de fiica istoricului, Anca Constantin, şi nepoata acestuia, Irina Sodoleanu, muzeograf la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa. Urmaşele profesorului Rădulescu, vizibil emoţionate, au mulţumit pentru această recunoştinţă pe care judeţul Constanţa o aduce personalităţii celui care a fost Adrian V. Rădulescu.
 

Citeşte şi:

LIVE TEXT Adrian V. Rădulescu, cetățean de onoare al județului Constanța. Ce alte proiecte sunt pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța (galerie foto)


 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii