Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Adrian V. Rădulescu, cetățean de onoare al județului Constanța. Ce alte proiecte sunt pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța (galerie foto)

ro

19 Dec, 2018 13:09 2852 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa este convocat astăzi în şedinţă ordinară, de la ora 13.00, în Sala “Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ – Consiliul Judeţean Constanţa.

Primul proiect aflat pe ordinea de zi este cel prin care i se acordă post-mortem titlul de "Cetăţean de onoare al Judeţului Constanţa" lui Adrian V. Rădulescu.

Ședința începe cu un scurt concert de colinde interpretate de copii de la Școala Nicolae Tonitza și Centrul Ovidiu. 

Momentul oferit de elevi și de copiii de la Centrul Ovidiu a fost unul extrem de emoționant care a smuls aplauzele celor prezenți. 

Copiii au interpretat cântece patriotice și colinde. 

De asemenea, mâine de la ora 13.00 la Centrul Jean Constantin va avea loc un spectacol al copiilor din centrele de plasament. Copiii vor interpreta colinde. 

UPDATE. ora 13.40

În continuare este ascultat imnul de stat al României. În sală sunt prezenți 36 de consilieri județeni. 

Astăzi încetează mandatul lui Sorin Mocianu, care a demisionat din funcția de consilier județean. Acesta a motivat decizia invocâd motive de sănătate. 

În declarația sa, Mucianu l-a atacat pe vicepreședintele CJC Claudiu Iorga Palaz, despre care a precizat că „locuiește într-un palat deși a lucrat toată viata la stat“. În plus, l-a acuzat că este cel care caută ceartă și dezbinare. În replică, vicepreședintele CJC, Claudiu Iorga Palaz i-a transmis lui Mocianu că i-a smuls o lacrimă. 

UPDATE. ora 13.49

Pe ordinea suplimentară sunt două proiecte, unul cu încetarea mandatului lui Sorin Mocianu și un ajutor financiar. 

Primul proiect aflat pe ordinea de zi este cel prin care i se acordă post-mortem titlul de "Cetăţean de onoare al Judeţului Constanţa" lui Adrian V. Rădulescu.

În sală sunt acum prezenți 35 de consilieri județeni. 

”Suntem la sfârșitul unui an plin sub semnul Centenarului. Acest an ne-a adus în atenție oameni minunați, mari personalități ale Dobrogei și ale României. În decursul acestui an o campanie derulată de cotidianul ZIUA de Constanța ne-a readus în atenție personalitatea unui mare constănțean, Adrian V. Rădulescu. O stradă din Constanța are numele lui de astăzi” - a precizat președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu. 


De asemenea, Două școli din Călărași și Valu lui Traian, județul Constanța îi poartă numele. 

Laudatio este citit de prof. univ. dr. Adrian Bavaru, rectorul onorific al Universității Ovidius Constanța. 

Marius Horia Țuțuianu a menționat filmul documentar realizat de ZIUA de Constanța și Imago Studio care l-a avut în centrul lui pe Adrian V Rădulescu, Ctitorul și a mulțumit cotidianului pentru acest gest pentru comunitatea din Dobrogea în an Centenar și la 140 de ani de la revenirea Dobrogei acasă. 

Colectivul de cercetători de la MINAC și profesori de la Univesritatea Ovidius Constanța propun și susțin acordarea titlului. 

Consilierii au votat în unaniminate. La eveniment sunt prezente fiica lui Adrian V Rădulescu - Anca Constantin și nepoata acestuia, Irina Sodoleanu. 

Marius Horia Țuțuianu spune că deși prea târziu, îi mulțumește lui Adrian Rădulescu pentru tot ce a făcut pentru oraș și județ. 

Diploma este primită de nepoata lui Adrian V Rădulescu, Irina Sodoleanu, muzeograf la MINAC. 

Fiica lui Adrian V Rădulescu a mulțumit cu lacrimi în ochi pentru acest titlul postmortem. 

UPDATE. ora 14.05

Au trecut proiectele 2 și 3. 

La proiectul 4 se prezintă un proiect de extindere a Delfinariului din Constanța, la standarde europene în valoare de 4,7 milioane de euro

”Sper să îl semnăm cât mai repede” - a mai menționat Marius Horia țuțuiani care a adăugat că banii pentru realizarea proiectului sunt de la Ministerul Turismului. 

Proiectul a fost votat în unanimitate, de toți cei 35 de consilieri prezenți. 

Vicepreședintele Claudiu Iorga Palaz a părăsit ședința motivat. 

Au trecut și proiectele 5, 6, 7.

La proiectul 8 sunt discuții, refecitoare la tarifele care sunt cu 50% mai mari decât cea mai scumpă ofertă de pe piață. 

Proiectul a trecut, cu toate că nu a fost votat de consilierii PNL. 

Referitor la Proiectul 8, Marius Horia Țuțuianu a spus că la CJC nu se face evaziune de piață. 

UPDATE. ora 14.15

Au trecut proiectele 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 și proiectul 30 de pe lista suplimentară prin care se acordă ajutor financiar lui Constantin Chicea. 

A trecut și proiectul 31, de încetare a mandatului consilierului județean Mocianu


Pe ordinea de zi sunt următoarele proiecte: 
 

1.         Proiect de hotărâre privind acordarea post-mortem a titlului de "Cetăţean de onoare al Judeţului Constanţa" domnului Adrian Rădulescu.
Iniţiator : Preşedinte - Ţuţuianu Marius Horia
 
2.         Proiect de hotărâre privind aprobarea Actului Adiţional nr.1 la protocolul de colaborare între Institutul de Arheologie "V. Pârvan", Institutul Naţional al Patrimoniului şi U.A.T. Judeţul Constanţa prin Consiliul Judeţean Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte - Ţuţuianu Marius Horia
 
3.         Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean nr.206/2018, aprobarea Actului Adiţional nr.3 la Acordul de Parteneriat încheiat între Unitatea Adminstrativ Teritorială Judeţul Constanţa şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, a indicatorilor tehnico-economici revizuiţi şi a indicatorilor energetici aferenţi proiectului "Reabilitarea energetică a clădirilor Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Poarta Albă".
Iniţiator : Preşedinte - Ţuţuianu Marius Horia
 
4.         Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului "Extindere Delfinariu, Municipiul Constanţa", şi a indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI.
Iniţiator : Preşedinte - Ţuţuianu Marius Horia
 
5.         Proiect de hotărâre privind aprobarea atribuirii licenţei de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale, conform Legii serviciilor de transport public local nr.92/2007, operatorului de transport S.C. Flaviu Transcom S.R.L.
Iniţiator : Vicepreşedinte – Palaz Claudiu Iorga
 
6.         Proiect de hotărâre privind încetarea dreptului de administrare constituit în favoarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Constanţa asupra unor imobile situate în judeţul Constanţa, localitatea Eforie Sud, str. Republicii, nr.7 şi aprobarea trecerii acestora din domeniul public al Judeţului Constanţa în domeniul privat al Judeţului Constanţa, în vederea desfiinţării acestora prin demolare.
Iniţiator : Vicepreşedinte – Palaz Claudiu Iorga
 
7.         Proiect de hotărâre privind acceptarea unei oferte de donaţie de la "Asociaţia Dobrogea Unită".
Iniţiator : Vicepreşedinte – Palaz Claudiu Iorga
 
8.         Proiect de hotărâre privind aprobarea asigurării serviciilor de pază şi monitorizare pentru anul 2019 la obiectivele aparţinând Consiliului Judeţean Constanţa cu Direcţia de Pază a Judeţului Constanţa.
Iniţiator : Vicepreşedinte – Palaz Claudiu Iorga
 
9.         Proiect de hotărâre privind aprobarea formulării unei solicitări de preluare a unui bun imobil din domeniul public al U.A.T. Municipiul Constanţa în domeniul public al Judeţului Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte - Ţuţuianu Marius Horia
 
10.       Proiect de hotărâre privind emiterea acordului Consiliului Judeţean Constanţa pentru  S.C. Bueno Comp S.R.L. în vederea realizării lucrărilor "alimentare cu energie electrică, obiectiv cu destinaţia restaurant".
Iniţiator : Preşedinte - Ţuţuianu Marius Horia
 
11.       Proiect de hotărâre privind stabilirea componenţei Colegiului Director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte - Ţuţuianu Marius Horia
 
12.       Proiect de hotărâre privind acordarea unui ajutor financiar doamnei Cojanu Maria pentru minorul Conţu Constantin.
Iniţiator : Preşedinte - Ţuţuianu Marius Horia
 
13.       Proiect de hotărâre privind modificarea numărului de linii de gardă aprobate Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Constanţa prin Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr.224/27.07.2018.
Iniţiator : Preşedinte - Ţuţuianu Marius Horia
 
14.       Proiect de hotărâre privind aprobarea taxelor speciale pentru activităţile de stare civilă şi evidenţă a persoanelor prestate de către Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor Constanţa în anul 2019.
Iniţiator : Preşedinte - Ţuţuianu Marius Horia
 
15.       Proiect de hotărâre privind aprobarea taxei speciale pentru furnizarea datelor cu caracter personal, la nivel teritorial, de către Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor Constanţa, pentru anul 2019.
Iniţiator : Preşedinte - Ţuţuianu Marius Horia
 
16.       Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli şi a listei de investiţii aferente anului 2018 pentru Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte - Ţuţuianu Marius Horia
 
17.       Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa în reorganizare, in judicial reorganisation, en redressment, pe anul 2018.
Iniţiator : Preşedinte - Ţuţuianu Marius Horia
 
18.       Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi modificarea listei de investiţii pe anul 2018 pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte - Ţuţuianu Marius Horia
 
19.       Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi modificarea listei de investiţii pe anul 2018, pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte - Ţuţuianu Marius Horia
 
20.       Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi modificarea listei de investiţii pe anul 2018, ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte - Ţuţuianu Marius Horia
 
21.       Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2018 pentru Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Agigea.
Iniţiator : Preşedinte - Ţuţuianu Marius Horia
 
22.       Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli, a listei de investiţii şi modificarea programului de evenimente culturale pe anul 2018, pentru Biblioteca Judeţeană " I.N. Roman" Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte - Ţuţuianu Marius Horia
 
23.       Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli, a listei de investiţii şi a programului de evenimente culturale pe anul 2018, pentru Centrul Cultural Judeţean Constanţa "Teodor T. Burada".
Iniţiator : Preşedinte - Ţuţuianu Marius Horia
 
24.       Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2018, pentru Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte - Ţuţuianu Marius Horia
 
25.       Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2018, pentru Muzeul de Artă Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte - Ţuţuianu Marius Horia
 
26.       Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi a listei de investiţii pe anul 2018, pentru Teatrul de Stat Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte - Ţuţuianu Marius Horia
 
27.       Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2018 de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.
Iniţiator : Preşedinte - Ţuţuianu Marius Horia
 
28.       Proiect de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2018.
Iniţiator : Preşedinte - Ţuţuianu Marius Horia
 
29.       Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului judeţean şi a listei de investiţii pe anul 2018.
Iniţiator : Preşedinte - Ţuţuianu Marius Horia
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii