Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost semnat ordinul de începere a execuției lucrărilor de reabilitare a Mormântului Pictat Hypogeu

ro

06 Dec, 2022 11:51 1437 Marime text


Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a semnat Ordinul de începere a execuției lucrărilor de reabilitare a Mormântului Pictat Hypogeu.

Proiectul are o valoare de aproximativ 6,5 milioane de lei, iar lucrările sunt estimate a fi finalizate în luna octombrie 2023.
Mormântul pictat de tip hypogeu este unic în România și a fost descoperit în Constanța în anul 1988. Se presupune că mormântul aparținea unei importante familii tomitane, care trăia la începutul secolului al IV-lea, când Tomisul a fost una dintre cele mai înfloritoare metropole de la pontul de vest.

Proiectul “Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat hypogeu" este finanțat prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 5: “Ȋmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural", Prioritatea de investiție 5.1: “Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural", Operatiunea: “Impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale".

Primăria Constanța a eliberat pe 7 noiembrie 2022, o autorizație de construire pentru UAT Județul Constanța. Documentul este valabil 24 de luni.

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii