Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:47 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost aprobat PUZ-ul staţiunii Mamaia Mazăre pregăteşte Mamaia pentru arabii din Dubai

ro

25 May, 2013 00:00 5641 Marime text
Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa a aprobat vineri în cadrul unei şedinţe extraordinare, două proiecte de hotărâre importante: unul privind PUZ-ul staţiunii Mamaia şi un altul legat de amenajarea plajei din municipiul Constanţa şi din staţiunea Mamaia.
Aprobarea celor două proiecte a fost făcută în absenţa consilierilor municipali ai PDL, care au refuzat să se prezinte la şedinţa extraordinară, motivând că ambele proiecte de hotărâre le-au fost transmise mult prea târziu de Primăria Constanţa, neexistând timpul necesar studierii prealabile a acestora. 

„Mamaia este o sursă mare de venit, este o platformă care trebuie gospodărită bine şi faptul că am reuşit astăzi să votăm Planul Urbanistic Zonal în staţiunea Mamaia înseamnă că ea va continua să se dezvolte atât pe bani privaţi, cât şi pe bani europeni şi să ofere în continuare locuri de muncă pentru 20.000 de oameni şi pe viitor chiar pentru 20 şi ceva de mii”, a susţinut Radu Mazăre, la finalul şedinţei extraordinare de vineri. Potrivit edilului în Mamaia funcţionează 1.500 de agenţi economici, iar din cei 20.000 de angajaţi, 70% sunt tineri. 

Cine sunt investitorii?! 

Edilul a mai precizat că prin aprobarea PUZ-ului s-a reuşit  deblocarea investiţiilor în staţiunea Mamaia, investiţii private şi pe fonduri europene.
„Investiţiile care vor începe, în toamnă, în staţiunea Mamaia pe fonduri europene sunt investiţii majore. Pe lângă lărgirea plajei care a fost semnată şi probabil construirea celor două insuliţe, o să refacem tot ceea ce înseamnă zona de promenadă, o să refacem tot ce înseamnă piaţetele publice, o să facem parcări etajate de 7 etaje, o să facem pasarele, urmând ca pe viitoarele fonduri europene să facem marina din zona de nord”, a afirmat, vineri, Radu Mazăre. Edilul a precizat că vorbim de proiecte ce depăşesc 20 milioane de euro.
Cât priveşte investiţiile private ale unor investitori despre care Mazăre susţine că nu ştie cine sunt, acestea se dezvoltă în zona Cazinoului, dar şi în zona unde se afla sediul Mamaia. În vecinătatea Cazinoului se construiesc, potrivit edilului, pe o suprafaţă de 500 metri pătraţi, încă 700 de locuri de cazare, dar şi trei parcări: una cu opt etaje şi două cu patru etaje.

Ne pregătim pentru arabi, dar şi pentru turci

Unde era înainte sediul Mamaia se lucrează potrivit primarului Constanţei „la un hotel de 5 stele, de super lux”. „Vor fi apartamente de 300 metri pătraţi. Era nevoie, dacă vrem să intrăm pe piaţa arabă şi pe cea turcă, ei sunt mai pretenţioşi. Am vorbit cu ANT-ul (n.r. Autoritatea Naţională de Turism) şi vor deschide o reprezentanţă în Dubai, în primă fază. Şi am vorbit şi cu doamna ministru (n.r. ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini), probabil că o să închidă una din cele două reprezentanţe de la Madrid pentru că nu avem ce să facem la Madrid, nu avem turişti spanioli şi probabil că o să închidem de tot la Madrid şi o să deschidem în Dubai şi în Istanbul, unde mă interesează în mod direct. Sunt nişte pieţe mari, cu oameni cu bani mulţi”, a mai menţionat Mazăre. 

Ne putem lua gândul de la proiectul cu Orăşelul lacustru

În privinţa orăşelului lacustru care urma să fie amenajat pe Lacul Siutghiol, Radu Mazăre a menţionat că „a zburat puiul cu aţa”. „Nu mai bagă nimeni 30 milioane de euro în lacul nostru, cum ar fi băgat înainte de criza imobiliară. Erau investitori spanioli, acum Spania este în cap”, a declarat edilul. Pe de altă parte, potrivit primarului Radu Mazăre, cele două insule, una se va afla în zona de Sud a Mamaiei, în dreptul Hotelului Malibu, şi cealaltă în Portul Tomis, vor fi făcute în cadrul proiectului de înnisipare cu fonduri europene, urmând probabil ca şi Primăria Constanţa să contribuie la sfârşit de proiect. Pentru proiectul privind amenajarea unui teleschi nautic pe lacul Siutghiol primarul a menţionat că poartă la această dată discuţii cu nişte olandezi „care au aşa ceva şi care ar fi interesaţi să facă”. Avizele pentru teleschi nu sunt toate obţinute. „Încă mai discutăm pentru teleschi, dar cred că o să-l deblocăm”, a declarat Radu Mazăre. Referitor la avize acesta a afirmat că de curând i-a fost să afle că pentru lucrări pe mare trebuie obţinut aviz şi de la arheologi. „În ţara românească, Marea Neagră şi ce vedeţi voi aici este sit arheologic, dacă ştiaţi. Vor trebui luate avize, inclusiv pentru lărgirea plajelor, de la Arheologie pentru că unde facem noi baie şi înotăm în Mamaia e sit arheologic”, a explicat edilul. 

Mazăre, despre insule: „O să poţi să-ţi faci inclusiv ziua ta”

Mazăre a precizat că dacă se vor accesa fonduri europene şi pentru lărgirea plajelor aflate în nordul staţiunii Mamaia spre Năvodari, se intenţionează construirea altor două insule, precum cele de la Malibu şi Portul Tomis, şi în această zonă. Pe insule vor fi amenajate restaurante, beach-baruri şi plajă. „O să poţi să-şi faci inclusiv ziua ta (n.r. pe insulă)”, a precizat Radu Mazăre. Insula va fi mărginită de stabilopozi şi acoperită cu nisip.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii