Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Veteranilor de Război, marcată la Constanța. Au fost depuse coroane de flori (GALERIE FOTO)

ro

29 Apr, 2023 13:51 1035 Marime text
Sursa foto: facebook/Brigada 9 Mecanizată Mărășești/fruntaș Arcălean Rareș An de an, în toate garnizoanele din țară, în data de 29 aprilie, se sărbătorește Ziua Veteranilor de Război, ca semn de recunoaștere a meritelor deosebite, ale celor care au luptat pentru apărarea independenței, suveranității și integrității teritoriale a României.

Potrivit unui comunicat al Brigăzii 9 Mecanizate Mărășești, cu acest prilej, militarii Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești“ au participat, astăzi, 29 aprilie, la ceremonialul militar și religios de depuneri de coroane și jerbe de flori, la Monumentul Eroilor din cel de-al II-lea Război Mondial din Cimitirul Central Constanţa.

Totodată, în cooperare cu Centrul Militar Zonal Constanța, s-au distribuit diplome și pachete Veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial.

În acest an, se împlinesc 121 de ani de la instituirea în România a calității de veteran de război, prin Decretul Regal semnat de Regele Carol I, la 29 aprilie 1902, pentru foștii luptători participanți la Războiul de Independență din 1877-1878.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii