Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 25 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA-n amiaza mare Claudiu Iorga Palaz (PMP) - „În perioada când am fost prefect, a fost cea mai frumoasă perioadă din viața mea”

ro

04 Jun, 2021 13:26 3319 Marime text
Ziua-n amiaza mare este cea mai nouă emisiune din portofoliul ZIUA de Constanța Realizatorul emisiunii este jurnalista Feri Predescu. ZIUA-n amiaza mare va avea o frecvență săptămânală.
 
Realizatorul emisiunii este jurnalista Feri Predescu, un nume cunoscut în presă. Primul ei invitat este Claudiu Iorga Palaz, un politician priceput în administrație și, mai ales, în tehnici de apărare.
 
Claudiu Palaz și soția sa, Claudia Florentina, au doi copii. După terminarea facultății, se angajează în Primăria Constanța, în funcția de consilier juridic. Va ocupa postul până la câștigarea Primăriei de către Radu Mazăre. Moment în care se mută la Prefectură, în funcția de secretar general. În anul 2006 este numit subprefect al județului. În 2009, ajunge cel mai tânăr prefect al Constanței.

În calitate de lider al organizației județene a PMP, Claudiu Palaz a fost, în mandatul 2016-2020, vicepreședine al Consiliului Județean Constanța.

Nu este în regulă să facem școală din fața calculatorului

Un an de zile a fost cumplit să stai numai în fața calculatorului. Nu agreez soluția asta. Băiatul este la facultate, iar fata cea mică este în clasa a IX-a. Nu este în regulă să facem școală din fața calculatorului. Eu am fost generația cu cheia la gât. Am avut norocul să locuiesc aprope de școală, și a fost o perioadă foarte frumoasă. Acele vremuri au călit generația noastră.

Toți cam cei care am fost din acea generație, ne-a prins bine. Cum venea vacanța, plecam la țară, la bunici. Bunicii te văd cu totul altfel, te cresc altfel decât părinții., a precizat Palaz.

Claudiu Iorga Palaz, despre casa bunicilor

Casa are apropae 200 de ani de la Pietreni, este o casă bulgărească, este restaurată, i-am schimbat acoperișul. Arhitectura și designul îmi aparțin. Casa este așseaztă la baza dealului. Inundațiile au luat prispa din față. Am făcut-o să arate ca o casă dobrogerană. Mă onorează că am ajuns ca această casă să fie considerată conac.
 
Când eram mic, aveam poze cu tăurași, crescuți de părinții mei. Tata era un om muncitor, era șofer, dar creșteam și animale. Era un surplus financiar care conta foarte mult în interiorul familiei.
 
Că să mai faci zootehnie în România, acum e mai greu. Îmi plac foarte multe animalele, și la fermă am foarte multe animale.
 


Pisicile sunt pasiunea fiicei mele. Nu am fost niciodată de acord să cresc animale în casă. A adus patru pisoi acasă, pe care i-a găsit pe strada. O parte i-am dus la țară, pe unul fiica mea l-a luat de la țară, și l-a adus acasă. La ora asta, cred că am șapte pisoi. Suntem clienți fideli la cabinetul veterinar., spune liderul organizației județene a PMP, Claudiu Palaz.

Despre petrecerea timpului liber

Nu am timp de spectacole. Ascult muzica pe care o doresc copiii, fiecare pe stilul lui. Nu am o preferință anume, ascult orice stil de muzică. Am fost la petreceri de copiii, copiii știu versurile de manele. Nu aș condamna copiii. Copiii mei au libertate de a decide. Mă consultă, dar nu mă impun. Ei vor hotărî în viață, la un moment dat. Vreau să văd și abordările lor. Nu mi-au făcut probleme., vorbește Palaz despre copiii lui.

 Perioada în care am fost prefect, m-a îndepărtat puțin de cei mici
 

Când eram demnitar, nu avem nici timp de distracție, nici de copiii. Perioada în care am fost prefect, m-a îndepărtat puțin de cei mici. Au fost momente, când eu, în dorința de a fi cel mai bun prefect, m-am ocupat foarte mult de atribuțiile funcției, și mai puțin de familie. Nu aș mai face lucrul acesta.

Perioada în care am fost prefect, cea mai frumoasă perioadă din viața mea

În perioada când am fost prefect, a fost cea mai frumoasă perioadă din viața mea. Funcția de prefect este cea mai puternică funcție din județ. La vremea aia, am fost primul care și-a dat demisia din funcția de prefect.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii