Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Mondială a Plimbărilor Ajungând la mare, poți face transforma o plimbare simplă în una memorabilă. Iată de ce

ro

19 Jun, 2020 08:57 1845 Marime text
  • Azi, 19 iunie este Ziua Mondială a Plimbărilor.
Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le știi despre plimbări.
  • Cea mai lungă plimbare în jurul lumii a fost realizată de Jean Beliveau, un fost vânzător de reclame luminoase. El a mers 75.000 de kilometri, în 64 de ţări. I-a luat 11 ani să facă această plimbare.
  • Mersul pe jos este una din cele mai bune modalități de a combate stresul și obiceiurile alimentare asociate. Se recomandă să meditezi, să dormi bine și să faci cel puțin acei 10000 de pași în fiecare zi. Plimbările lungi declanșează secreția de endorfine, diminuând în același timp nivelul cortizolului din organism.
  • Un studiu realizat în 2012 la Universitatea Harvard a demonstrat că mergând între o oră și trei ore pe săptămână, riscul dezvoltării cancerului uterin este redus cu 19%. Cercetarea este cu atât mai relevantă cu cât efectele mersului pe jos au fost studiate timp de două decenii, pe un eșantion de 73.600 de persoane.
Ajungând însă la mare, poți face transforma o plimbare simplă în una memorabilă.

Vizitează Acvariul, primul din România, deschis în 1958, unde poţi vedea peste 100 de specii.

Este deja clişeu, dar nu se poate să nu faci şi tu o poză cu cea mai fotografiată clădire din oraş: Cazinoul. În Constanţa poţi admira Farul genovez, construit iniţial, după cum se spune, de genovezii care făceau comerţ aici. Actualul far a fost ridicat, din piatră, în jurul anului 1880. Cu copii sau fără, cred că te va bucura un tur prin Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, format din Delfinariu, Planetariu şi Observatorul Astronomic.

Dacă eşti pasionat de istorie şi arheologie, atunci pune pe listă şi Muzeul din Constanţa. Mergi să vezi edificiul roman cu mozaic şi termenele romane şi să descoperi mai multe despre activităţile pe care le aveau locuitorii vechiului Tomis.

Trezeşte-te devreme, mergi la malul mării şi priveşte răsăritul soarelui din mare. Este un spectacol care îţi va face ziua frumoasă. Şi care te va face să zâmbeşti mereu, atunci când te vei gândi la el.

Plimbă-te pe faleză! În Constanţa sau în una din cele 14 staţiuni înşiruite la malul mării. Rezervă într-o zi câteva ore pentru a merge să vezi cel mai vechi oraş atestat istoric de pe teritoriul României, Histria, cetatea întemeiată de colonişti greci.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii