Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Mondială a Mersului pe Jos. Când s-a celebrat prima dată. Iată o parte din beneficiile acestei activități

ro

03 Oct, 2021 11:47 1472 Marime text
  • Deasemenea, mersul pe jos vă poate ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea mentală și să vă reduceți nivelul de anxietate.Și...este absolut gratuit! 
Astăzi se sărbatoreşte Ziua Mondială a Mersului pe Jos.  

În 2021, Ziua mondială a mersului pe jos este programată pentru data de 3 octombrie, potrivit site-ului oficial, www.tafisa.org, citat de agerpres.ro. 

Ziua mondială a mersului pe joc s-a celebrat pentru prima dată în anul 1992, la Rio de Janeiro. Câţiva ani mai târziu se organizau exerciţii de mers pe jos în peste 70 de țări.

Iată o parte din beneficiile mersului pe jos:
  • Îmbunătățește calitatea somnului și te energizează
  • Întărește oasele și tonifică musculatura
  • Stimulează creativitatea
  • Îmbunătățește echilibrul și coordonarea
Deasemenea, mersul pe jos vă poate ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea mentală și să vă reduceți nivelul de anxietate.Și...este absolut gratuit! 

Cercetătorii americani au demonstrat că la fiecare 5 kilometri parcurşi se ard mai mult de 300 de calorii? Şi că mersul pe jos nu ajută doar la slăbit, ci şi să menţină o greutate optimă?

“Du-te afară. Nu spune nimănui și nu iți lua telefonul cu tine. Începe să umbli, și umbla până când nu vei mai simți că știi drumul așa cum iți știi dosul palmei, căci daca mergem pe același drum zi de zi, până la autobuz și înapoi acasă, vom înceta să mai vedem tot ceea ce e de văzut. Continua să umbli, să vezi, așază-te, daca simți nevoia. Și fii. Doar fii ceea ce ești cu ceea ce ai și realizează că e suficient pentru a fi fericit. E o întreagă lume afara, chiar în fața ferestrei tale. Ar fi o nebunie să o ratezi”. ― Charlotte Eriksson
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii