Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Marinei, în vreme de pandemie Lipsesc băile de mulțime de pe faleza Cazinoului din Constanța, dar este totuși aglomerat (galerie foto+video)

ro

15 Aug, 2020 09:55 2414 Marime text
  • Ziua Marinei Române din acest an va fi sărbătorită în acord cu situația impusă de pandemia de coronavirus. Lipsesc băile de mulțime de pe falezele din Constanța.
Turiști și constănțeni, cu mic cu mare s-au adunat pe faleza Cazinoului din Constanța. Din estimările jandarmilor, sunt 1500- 2000 de persoane prezente. Multi turiști așteaptă să se întâmple ceva. După cum putem vedea în materialele foto și video, cei prezenți utilizează măști de protecție.Organele de ordine se află la fața locului pentru a asigura ordinea publică și securitatea celor prezenți.

Anul acesta, la 160 de ani de la înființarea Forțelor Navale Române, sărbătoarea se desfășoară în mediul online. Manifestațiile au început încă din 5 august, cu punctul culminant astăzi, pe 15 august. Pe pagina oficială de Facebook a Forțelor Navale, începând de miercuri, 5 august, au fost lansate concursurile tematice „Marea în culori" (concurs de fotografie digitală) și „Ce fac Forțele Navale Române pentru tine?", precum și proiectele virtuale „Lecția de istorie", „Oameni în uniformă de marină" și „Portret de marinar, schimb de generații", care au oferit publicului posibilitatea de a interacționa și de a-i cunoaște mai bine pe marinarii militari. 

Marea defilare și simulările de lupte ale militariror vor lipsi de pe faleză, pentru prima oară după mulți ani. Totuși, astăzi are loc defilarea navelor militare pe mare, de la Constanța la Midia, între orele 11.30 și 13.30, iar pe Dunăre, la Brăila și la Tulcea, navele militare fluviale salută  publicul în intervalul orar 10.00 și 11.00.

Citește și: LIVE VIDEO & TEXT Ziua Marinei Române. Preşedintele şi premierul, prezenţi în Portul Militar din Constanţa (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii