Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Viceprimarul USR, Florin Cocargeanu - „Trebuie să începem să construim parcări supraetajate”

ro

10 Aug, 2021 14:22 1937 Marime text

  Consilierii locali municipali ai USR vor propune în Consiliul Local Municipal amendamente la regulamentul parcărilor și celui privind asigurarea numărului minim de locuri de parcare pentru construcțiile de pe raza municipiului Constanța.

Mirela Garip: „Nu vin tocmai târziu aceste amendamente. Regulamentul a apărut în aprilie. Da, am asteptat sa vedem cum este primit acest Regulemant de către cetățeni. Am primit sfaturi de la cetăteni. Am formulat cateva amendamente.”

Florin Cocargeanu: „Cu siguranta si noi si ei am avut discutii si am cazut de acord că acest Regulament va suferi modificări. din discutii vrem să ne indreptam si catre tarife. Vrem să vedem ce idei vin din ambele părți și vom formula o variantă finală.”

„Este clar pentru toată lumea că acest Regulament este necesar municipiului Constanța, să asigure fluidizarea traficului, parcări în siguranță. Noi îl vom face din ce în ce mai bun”, spune Garip.

Mirela Garip: „Ne-am gândit ca persoanele să aibă abonament pentru zona 0 și 1. Acest lucru va face mai ieftin locul de parcare. Ne-am gandit ca parcarea să fie gratuită in intervalul 20-8.00. pentru imobile nou construite vrem să propunem 2 locuri de parcare pe imobil. Să existe posibilitatea ca cei care dețin autoturisme să poată să-și ia un loc de parcare rezidențială.”

Florin Cocargeanu: „Taxa mai mare în zona 0 este pentru a descuraja mașinile. Este o zonă aglomerată in care se regăsesc multe instituții. În amendamente, pentru zona 0 și 1 diferențele la bani nu vor fi semnificative.”

„Regulamentul ar trebui să aibă o perioadă mai lungă de cinci luni pentru a-l corecta, a fi mai bun. Când oamenii vor dori altceva, noi vom aduce noi amendamente”, spune Garip.

Florin Cocargeanu, despre migrarea autoturismelor de pe bulevarde, pe străzile adiacente: „Cel mai probabil masinile vor migra in cartiere, pe străzile adiacente. acolo probabil va fi zona 2. Trebuie să începem să construim parcări supraetajate, nu mai avem loc de parcări la sol”.

„Am avut o discutie cu cei de la SPIT pentru că nici impozitul nu este pe gradul de poluare al autoturismului. Trebuie modificată legea. Legislația nu permite taxarea suplimentară pe gradul de poluare”, mai spune Cogargeanu.

„Mașinile electrice au gratuitate în zona 0”, precizează Garip.

„Parcarea de rezidență nu este pentru orișicine. Trebuie incurajat si transportul in comun. O să discutăm si aspectele pentru cei care nu-și permit taxele de parcare. Dar constănțenii trebuie să se întoarca și la mijloacele in comun. Orașul este plin de autoturisme”, mai spune Mirela Garip.

„Nu am masina de serviciu. parchez unde gasesc loc. folosesc aplicatia in principal. Nu am avut probleme. Am auzit ca au fost. Eu tot timpul am plătit parcarea. Nu mi se pare ceva anormal. Mie îmi este foarte usor cu aplicația”, mai spune viceprimarul.

Florin Cocargeanu: „În perioada iunie-iulie s-au strâns din parcări aproximativ 440.000-450.000 de euro”.

Mirela Garip: „Noi vom asculta în continuare dorințele cetățenilor. Vom propune amendamente. Pe mailul USR colectăm idei.”

„Regulamentul este perfectibil. Dacă și pe viitor mai întampinam alte proiecte, cu siguranță vom interveni”, spune Cocargeanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii