Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:20 19 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Corina Martin, președintele de onoare și Egevit Aslan, președintele asociației RESTO, despre sosirile și vacanțele pe litoralul românesc

ro

11 May, 2021 14:33 839 Marime text
Asociația Patronală RESTO Constanța a lansat Campania „Membru RESTO - Locație Sigură - Noi ne-am vaccinat!“, pentru a transmite un semnal de siguranță și încredere clienților și turiștilor Litoralului romanesc.

Corina Martin, președintele de onoare și Egevit Aslan, președintele asociației RESTO, vorbesc, la  ZIUA LIVE despre obiectivele Asociației, despre promovarea locațiilor sigure pe litoral, dar și din municipiul Constanța.

Asociația Patronala RESTO Constanța susține și recomandă vaccinarea personalului din industria ospitalității, pentru a încuraja sosirile și vacanțele pe litoralul românesc.

Tot în cadrul interviului aflăm dacă vor exista locații care vor restricționa accesul clienților săi sau vor condiționa intrarea acestora de prezentarea unui test covid negativ sau a unui certificat de vaccinare.

Corina Martin, președintele de onoare, despre Asociația RESTO

Nu a existat niciodată în Constanța o asociație a operatorilo Horeca. Însemnând cafenele, restaurante, saloane de evenimente, cluburi, baruri. 

Aceasta perioadă grea pe care o traversăm, suntem în al doilea an de pandemie, a făcut necesară reunirea tuturor operatorilor din Horeca, din județul Constanța,  într-o structură care să le reprzinte interesele. Așa a apărut RESTO. Centralizăm peste  100 de mebrii în acest moment, majoritari din zona de alimentație publică. Este vorba de județul Constanța.  Ne devin membri și companii hoteliere, și companii de agrement. Deci, RESTO se extinde. Sunt foarte mulți cei care vor să adere la asociația noastră.

Egevit Aslan, președintele asociației spune că iși dorește o acoperire națională a asociației

Rămâne de văzut daca vom extinde. Vom vedea cum vor evolua lucrurile. Asociația este membră a Federației Patronatelor din Industria Ospitalității, care se înființează în aceste zile. Vom reprezenta prin federație, mai toți operatorii din întreaga țară. Ne dorim o acoperire națională, cu politici comune, cu care să apărăm intersele celor din Horeca, și nu numai.  Sperăm că vom putea să schimbăm ceva.

Despre Campania „Membru RESTO - Locație Sigură - Noi ne-am vaccinat!“

Ar trebui să înțelegem că industria ospitalității a trecut printr-o perioadă foarte dificilă, cu restricții, cun închideri. Ajutoarele nu au ajutat prea mult. În acest context, noi am venit cu propuneri către Guvern. Am transmis un ghid de bune practici, prin care încercăm să convingem autoritățile că putem să funcționăm într-o oarecare formă de normalitate. O parte din regulile testate au fost benefice, o parte inaplicabile. Consiliul a prelungit starea de alertă și regulile au rămas aceleași.
 
Am luat în considerare vaccinarea, care ne-ar putea scoate din această situație. Nu s-a înțeles corect,  noi am vrut să comunicăm mai bine cu clienții și angajații, să încurajăm vaccinarea în acest mod, ceea ce nu înseamnă sub nici o formă vreun fel de discirminare pentru cei care nu s-au vaccinat. Am respins ideea de a defavoriza pe cei nevaccinați. Este imposibi să vaccinezi pe toate lumea fără să îi obligi, iar noi suntem susținătorii libertatății. Nu se pune problema vreunei discriminări. Oamenii sunt în stare să analizeze și să-și asume deciziile. , a precizat Egevit Aslan, președintele asociației RESTO.

Corina Martin a precizat că un proprietar de restaurant nu se poate transforma în polițist sau în asistentă medicală.

Sunt mii de români care își fac în acest moment rezervări. Cine restricționeaza accesul, când în acest moment se cumpară o vacanță? Oamenii au concedii rezervate și plătite. Nimeni nu poate anula vacanțele acestor oameni. , a precizat Corina Martin. 

Ce este conceptul de locație sigură

Conceptul de locație sigura înseamnă nu numai vaccinare. Înseamnă și că acel restaurant respectă legislația privind restricțiile care trebuie impuse, normele de siguranță care trebuiesc impuse pentru personal și consumatori.

Nu e vorba doar că acea locație unde veți vedea acel certificat postatpe ușa de acces, nu înseamnă doar că personalul din acea locație este peste 90% vaccinat, ci și faptul că sunt respectate circuitele și normele de siguranță pentru turiști și consumatori. , a mai adăugat Corina Martin.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii