Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:12 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internațională a Romilor, sărbătorită la Tulcea în Piața Civică a municipiului

ro

09 Apr, 2024 08:32 468 Marime text


Sursa foto: Facebook/ Primăria municipiului Tulcea


 
  • Cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor, Ansamblul ,,Baladele Deltei” a oferit ieri, 8 aprilie 2024, un spectacol în Piața Civică a muncipiului Tulcea.
 
Cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor, Ansamblul ,,Baladele Deltei” a oferit ieri, 8 aprilie 2024, un spectacol în Piața Civică a muncipiului Tulcea.
 
La eveniment au mai participat elevi ai Liceului de Arte ,,George Georgescu”, Ansamblul ,,Phralipen” al Asociației Partida Romilor ,,Pro Europa” Tulcea, Palatul Copiilor.
 
Potrivit Asociației Partida Romilor Pro-Europa, iniţiativa privind marcarea Zilei Internaţionale a Romilor în data de 8 aprilie a apărut în 1971, cu prilejul primului Congres internaţional al romilor de pretutindeni, care a avut loc la Londra. Tot în 1971, au fost adoptate simbolurile etniei rome: roata cu spiţe „chakra”,Imnul internaţional al romilor, „Gelem, gelem”, şi steagul internaţional al romilor.
 
Cu prilejul acestei aniversări, primarul municipiului Tulcea  a participat la o întâlnire de lucru pe tema integrării comunității rome, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, în parteneriat cu Asociația Partida Romilor „Pro-Europa” Tulcea.
 
 
 Citește și
Cum s-a celebrat Ziua Internațională a Romilor la Școala 14 din Palazu Mare (Galerie FOTO+VIDEO)
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii