Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:15 14 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor

ro

07 Apr, 2021 16:39 522 Marime text
  • Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 7 aprilie 2021, un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor.

Mesajul a fost prezentat de către Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial - Departamentul Cultură, Culte și Minorități Naționale, în cadrul mesei rotunde „România, patria comună și indivizibilă a tuturor cetățenilor săi”, organizate de Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale din Camera Deputaților.

Mesaj președintelui:

„Sărbătoarea etniei romilor din România îmi oferă prilejul de a transmite salutul meu și urări de sănătate tuturor membrilor comunității rome din țara noastră.

În această perioadă extrem de complicată pe care o traversăm, marcată de efectele grave generate de pandemia de COVID-19, prețuirea contribuției fiecăruia la binele comun şi solidaritatea socială reprezintă elementele care ne pot ajuta să depășim dificultățile cu care ne confruntăm.

În acest context, celebrările unor evenimente importante, cum este și Ziua Internațională a Romilor, sunt momente în care reafirmăm ceea ce ne unește și ne îmbogățește spiritual, ceea ce ne insuflă energia și motivația de a ne construi împreună viitorul.

O societate tolerantă și deschisă are la bază nu doar proiectele de dezvoltare pe care ni le asumăm, ci și capacitatea noastră de a respinge discursul urii și de a condamna cu fermitate orice manifestări rasiste și xenofobe.

Avem responsabilitatea, autorități și cetățeni deopotrivă, de a fructifica valorile incluziunii, de a promova și a acționa în spiritul respectului față de celălalt, de a construi o societate în care fiecare persoană, indiferent de etnie, să fie acceptată și tratată cu demnitate.

La mulți ani membrilor comunității rome din România!”

Ti-a placut articolul?

Comentarii