Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internațională a Cooperației, marcată cu ocazia aniversării a 101 ani de la aderare a României la Alianța Cooperatistă Internațională (GALERIE FOTO)

ro

13 Jul, 2023 14:17 1057 Marime text
foto: Mariana GâjuMiercuri, 12 iulie 2023, peste 160 de membri cooperatori din întreg județul Constanța au sărbătorit Ziua Internațională a Cooperației, în cadrul Restaurantului “Arena Modern” din Năvodari, cu ocazia aniversării a 101 ani de la aderarea României la Alianța Cooperatistă Internațională.  
 
Evenimentul, o ocazie unică de reîntâlnire a membrilor Cooperației constănțene, a fost organizat de Mariana Gâju, omul format timp de 20 de ani în Consum COOP Cumpăna, în colaborare cu Aurelia Frîncu, președinte al UJCC Constanța. 
 
Potrivit reprezentanților Alianței Cooperatiste Internaționale, aceasta a fost constituită în anul 1895 prin alăturarea puterilor lumii, fondatoare fiind următoarele țări: Franța, Anglia, Italia și Germania. De atunci, astfel de evenimente se organizează în peste 200 de țări din întreaga lume cu scopul de a face cunoscute cooperativele şi de a promova atât succesele mişcării cooperatiste, cât şi idealurile acesteia de solidaritate, eficienţă economică, egalitate şi pace.
 

“Am datoria sacră de a duce mai departe destinele acestei instituții de pe raza comunelor și a întregului teritoriu al României, ce nu trebuie lăsată să se dezbine!  La mulți ani, dragi colegi cooperatori! La mulți ani, Alianței Internaționale Cooperatiste!”, a transmis Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii