Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Eroilor MApN- „Dacă azi ne-ar privi în jos, ar vrea să vadă că sacrificiul lor nu a fost uitat“

ro

10 Jun, 2021 08:10 1000 Marime text
  • Un ansamblu de ceremonii militare şi religioase dedicate Zilei Eroilor, vor fi organizate de Ministerul Apărării Naţionale în marile garnizoane din ţară, precum şi la mausoleele eroilor şi la cimitirele şi parcelele de onoare.
Ceremoniile se vor organiza, printre alte locuri, și la: Monumentul Centenarului Independenţei de la Calafat (în memoria eroilor căzuţi în Războiul de Independenţă), Mausoleele de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz - în judeţul Vrancea şi de la Comana, judeţul Giurgiu (dedicate eroilor din Primul Război Mondial), Monumentele Ostaşului Român de la Carei şi de la Satu Mare - jud. Satu Mare, Monumentele Eroilor de la Păuliş - jud. Arad şi de la Oarba de Mureş - jud. Mureş (care comemorează jertfa ostaşilor căzuţi în Al Doilea Război Mondial), transmite MApN.

Peste 1,4 milioane de români au fost răniți, au dispărut, au rămas invalizi sau au murit luptând în acțiunile militare. Dacă azi ne-ar privi în jos, ar vrea să vadă că sacrificiul lor nu a fost uitat, că iubim libertatea, munții și marea, frații români și limba maternă.

Cea mai mare mulțumire pentru ei ar fi să știe că ne bucurăm de tot ce avem acasă la noi.

Azi, de ziua lor, să ne oprim să citim numele eroilor de pe monumente și să ținem un moment de reculegere în semn de omagiu, la ora 12.00 când vor răsuna clopotele în toate lăcașele de cult.

Din cei 1,4 milioane de eroi, tu pe cine ai cunoscut?, este postarea de pe pagina de socializare a Ministerul Apărării Naționale.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii