Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:13 26 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Culturii Ciucă- "Cultura a fost dintotdeauna un pilon fundamental al identității și al evoluției noastre ca națiune"

ro

15 Jan, 2024 11:38 589 Marime text
 foto: Facebook.com
15 ianuarie este Ziua Culturii româneşti, cu un rol vital în clădirea societăţii actuale, a modernităţii şi a viitorului, este ziua în care îl omagiem pe marele poet naţional Mihai Eminescu, a transmis printr-un mesaj Nicolae Ciucă.

Cultura a fost dintotdeauna un pilon fundamental al identității și al evoluției noastre ca națiune. Iar noi, Partidul Național Liberal, ne-am asumat susținerea și promovarea acesteia, consolidarea patrimoniului imaterial, precum și asigurarea accesului egal la cultură pentru toți românii, a transmis Ciucă. Iată mesajul transmis de Nicolae Ciucă:

Celebrăm astăzi cultura românească și rolul ei vital în clădirea societății actuale, a modernității și a viitorului. Este, totodată, ziua în care îl omagiem pe marele poet național Mihai Eminescu, cel care, prin geniul său desăvârșit, a marcat lumea literaturii, rămânând o sursă de inspirație și simțire românească, autentică, până în prezent.

Cultura a fost dintotdeauna un pilon fundamental al identității și al evoluției noastre ca națiune. Iar noi, Partidul Național Liberal, ne-am asumat susținerea și promovarea acesteia, consolidarea patrimoniului imaterial, precum și asigurarea accesului egal la cultură pentru toți românii.

Aduc un omagiu tuturor artiștilor, scriitorilor și creatorilor români din istoria noastră și îi felicit pe toți cei care contribuie la îmbogățirea tezaurului cultural românesc. De asemenea, îndemn tinerii să aibă curajul să își exprime creativitatea și să facă parte din următorul mare capitol al istoriei culturale a României.
Citește și:

Ziua CulturiiRaluca Turcan- „Sprijinindu-se pe Eminescu, Ziua Culturii Naţionale are valenţe româneşti şi universale“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii