Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Culturii Raluca Turcan- „Sprijinindu-se pe Eminescu, Ziua Culturii Naţionale are valenţe româneşti şi universale“

ro

15 Jan, 2024 11:07 862 Marime text
Cultura naţională izvorăşte din limba română, cea pe care Eminescu a remodelat-o şi ne-a redăruit-o, admirabil îmbogăţită, punctează ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Sprijinindu-se pe numele și opera lui Eminescu, Ziua Culturii Naționale are valențe românești și universale. Cultura națională izvorăște din limba română, cea pe care Eminescu a remodelat-o și ne-a redăruit-o, admirabil îmbogățită. De aceea generații întregi de români i-au fost, îi sunt și îi vor fi recunoscătoare, cunoscându-i și prețuind-i opera.- a transmis Turcan. 


Iată postarea de pe pagina de socializare a Ralucăi Turcan:

Astăzi este Ziua Culturii Naționale și ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu!

Celebrarea Zilei Culturii Naționale am început-o în această dimineață, cu o ceremonie de depunere de coroane cu flori la mormântul poetului Mihai Eminescu din Cimitirul Bellu și la statuia poetului din fața Ateneului Român, împreună cu reprezentanții instituțiilor de cultură.

În fiecare an, la 15 ianuarie, aducem un omagiu onest și încărcat de recunoaștere pentru memoria emblematică a geniului literaturii române, Mihai Eminescu, anul acesta împlinindu-se 174 de ani de la nașterea poetului.

Sprijinindu-se pe numele și opera lui Eminescu, Ziua Culturii Naționale are valențe românești și universale. Cultura națională izvorăște din limba română, cea pe care Eminescu a remodelat-o și ne-a redăruit-o, admirabil îmbogățită. De aceea generații întregi de români i-au fost, îi sunt și îi vor fi recunoscătoare, cunoscându-i și prețuind-i opera.

Așa îl putem răsplăti astăzi, mâine și în fiecare zi: prin a-i aprecia opera și a o promova cu mândrie.




Citește și:

15 ianuarie, data la care este celebrată Ziua Culturii Naționale și este omagiat poetul național Mihai Eminescu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii