Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:57 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zelenski în România România și Ucraina au semnat Parteneriatul strategic dintre cele două țări

ro

10 Oct, 2023 15:21 961 Marime text
  
foto: Administrația Prezidențială
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a făcut, marţi, 10 octombrie, prima sa vizită oficială în România.

Acesta a fost de preşedintele Klaus Iohannis, de premierul Marcel Ciolacu. Se va întâlni cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi va susţine un discurs în plenul comun.

Înainte de declarații comune dintre cei doi președinți, s-a semnat Parteneriatul strategic între România și Ucraina. Vizita reconfirmă continuarea sprijinului necondiționat al României pentru Ucraina, în contextul războiului ilegal al Rusiei împotriva acestei țări, precum și caracterul special al relației bilaterale dintre România și Ucraina, potențialul acesteia și necesitatea discutării, la cel mai înalt nivel, a proiectelor și a temelor de interes comun.

Mă bucur să îl primesc astăzi la Cotroceni pe președintele Volodimir Zelenski.

 Vizita are un caracter istoric pentru relația bilaterală. Ne dorim o relație bazată pe încredere și valori comune și axată pe generarea de proiecte concrete în beneficiul cetățenilor.

 Am decis astăzi ca împreună să începem concret procesul pentru a ridica relația dintre România și Ucraina la nivelul de parteneriat strategic.

România este hotărâtă să continue sprijinul pentru Ucraina, inclusiv cel de tip militar, până la victoria împotriva Rusiei, eliberarea întregului teritoriu, tragerea la răspundere a tuturor celor vinovați de crime și reconstrucția țării.

Exprim deplina admirație pentru curajul și rezistența poporului ucrainean, a spus Iohannis ăn cadrul declarațților susținute. 


Volodmir Zelenski a mulțumit României pentru sprijinul acordat. 

Drag popor român, sunt foarte bucuros să vizitez Bucureștiul.

Mulțumesc întregii Românii pentru susținerea și ajutorul acordat Ucrainei. Îmi aduc aminte cât de călduros au fost întâmpinați cetățenii noștri aici.

Suntem recunoscători pentru solidaritatea dumneavoastră și menționăm că România a ales Ucraina în cel mai dificil moment al nostru.


Citește și:

UPDATE. Volodimir Zelenski face astăzi prima sa vizită în România (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii