Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de elicoptere Black Hawk și Apache ale Armatei SUA vor survola județul Constanța către baza militară de la Mihail Kogălniceanu

ro

30 Nov, 2021 20:08 2838 Marime text
Zeci de elicoptere Black Hawk și Apache ale Armatei SUA vor survola România, implicit și județul Constanța, în perioada 1-11 decembrie, în drum către baza militară de la Mihail Kogălniceanu, informează Ambasada României în SUA. 

Eicopterele, care fac parte din 1st Air Cavalry Brigade, din cadrul 1st Cavalry Division, situată la Fort Hood, în statul Texas, urmează să zboare din zona portului grecesc Alexandroupolis către bazele aeriene Stefanovikio din Grecia și Mihail Kogălniceanu din județul Constanța, România.

Brigada va fi dislocată în Europa pentru o perioadă de nouă luni, urmând să participe la exercițiile organizate în cadrul operațiunii Atlantic Resolve, militari și elicoptere din cadrul acestei brigăzi urmând să fie găzduite și la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

Potrivit unui comunicat al Forțelor Terestre ale SUA în Europa, elicopterele Black Hawk și Apache aparțin Brigăzii 1 de cavalerie aeriană, Divizia 1 de cavalerie, din Fort Hood, Texas, care sosesc pentru o desfășurare de nouă luni.

În acesastă perioadă locuitorii acestor orașe și comunitățile învecinate pot vedea o formație de elicoptere.

Zborurile sunt programate să aibă loc între orele 8 a.m. și 6 p.m și se vor respecta procedurile standard de reducere a zgomotului.

Sursa foto: Facebook/Ambasada României în SUA
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii