Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:03 29 01 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de E-uri într-o gustare de post, potrivit InfoCons

ro

08 Apr, 2022 11:45 834 Marime text
InfoCons, foto: unsplash/ Victoria Shes

Consumatorii care aleg să prepare o gustare de post cu pâine, pate vegetal, margarină, halva, un suc tip ceai sau o lapte de soia şi o gumă de mestecat, vor consuma instant până la 50 de E-uri, potrivit unui comunicat al InfoCons.

„De pildă, pâinea conţine până la 4 E-uri, pateul vegetal ajunge până la 13 E-uri, margarina atinge până la 6 E-uri, halvaua are până la 3 E-uri, un suc tip ceai atinge până la 8 E-uri, un lapte de soia are până la 5 E-uri, iar o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri", potrivit documentului. 

Conform sursei citate, într-o gustare de post compusă din pâine, pate de post, margarină, halva, lapte de soia şi suc tip ceai se găsesc până la 5,58 grame de sare, în condiţiile în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă consumarea pe zi a unei cantităţi de 5 grame de sare. Astfel, într-o singură gustare de post, este consumată cantitatea de sare recomandată pe zi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

„Suntem în Post. Pentru cei care cu adevărat ţin Post, dar şi pentru cei care înţeleg ca şi mod de viaţă să consume produse de post, ar trebui sau credem fiecare că produsele de post sunt mai aproape de natural - fără chimicale, cu multe legume”, declarat Sorin Mierlea, Preşedinte InfoCons.

Președintele InfoCons a adăugat că prin intermediul aplicației puteți fi la curent cu toate alertele rapide ale Uniunii Europene cu privire la produsele agroalimentare
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii