Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:28 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studiu Câtă carne de pasăre se află în compoziţia crenvurştilor de pui

ro

17 Mar, 2022 11:37 1842 Marime text
Crenvuști, foto cu rol ilustrativ: unsplash/ charlesdeluvio

Carnea de pasăre se află în proporţie de 27% - 94% în compoziţia crenvurştilor de pui, potrivit un studiu realizat de InfoCons, pe baza etichetelor acestui tip de produse de pe piața românească. 

„În total au fost analizate 30 de produse. Ca urmare a centralizării şi analizării informaţiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat: din punctul de vedere al procentajului de carne de pasăre, procentajul de carne de pasăre în crenvurştii de pui este cuprins între 27 şi 94% din compoziţia produsului", se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, există produse care au în compoziţie şi carne de porc, slănină etc.

În ceea ce priveşte aditivii alimentari regăsiţi în crenvurştii de pui, 96,67% din produse au în compoziţie E-uri, variind între 0 şi 10 aditivi.

Dintre aditivii alimentari care se găsesc frecvent în crenvurştii de pui, situaţia se prezintă astfel: 100% dintre produsele studiate au avut în componenţă nitrit de sodiu (E250), 79,31% dintre ele au avut în componenţă difosfat de sodiu (E450), iar 72,41% dintre produsele studiate acid asorbic (E300).

Cantitatea de grăsimi în crenvurştii de pui variază între 7,6 grame şi 25,2 grame, cantitatea acizilor graşi saturaţi este cuprinsă între 2 grame şi 10,01 grame, iar cantitatea de glucide variază între 0 grame şi 6,3 grame. 

Totodată, cantitatea zaharurilor în crenvurştii de pui este cuprinsă între 0 grame şi 1,8 grame, cantitatea de proteină se situează între 10 grame şi 17,5 grame pentru produsele studiate, iar cantitatea de sare variază între 1,5 şi 3 grame.

sursa Agerpres
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii