Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zece elevi din județul Tulcea, cadeți pentru o săptămână în Forțele Navale (FOTO)

ro

26 Apr, 2023 15:17 1255 Marime text


Zece elevi din comuna Horia, județul Tulcea au fost cadeți pentru o săptămână în Forțele Navale

Săptămâna aceasta, între 24 și 28 aprilie, zece copii din comuna Horia, județul Tulcea, participă la programul „Cadet în Forțele Navale”, ediție organizată de Centrul 39 Scafandri, în parteneriat cu Liga Maiștrilor Militari de Marină., transmit repreze4ntanții Forțelor Navale Române. 

Marți, în prima zi, elevii de la Horia au vizitat Laboratorul Hiperbar de la Centrul de Scafandri , la ora actuală cea mai modernă structură de tipul său, din Europa. Pentru că vremea a ținut cu ei, copiii au mers apoi să viziteze atracțiile turistice cheie ale Constanței, în special cele situate în zona peninsulară.
Miercuri, pe 26 aprilie, micii cadeți au avut ocazia să afle cum arată un liceu militar, ce fel de uniforme poartă elevii de acolo, care le este programul obișnuit, în cadrul vizitei la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța. Chiar dacă doar pentru câteva clipe, cadeții de la Horia le-au luat locul în bănci elevilor de la colegiu și i-au ascultat pe aceștia vorbind despre avantajele și bucuria de a urma o astfel de formă de învățământ, care tinde mereu spre superlativ.

Cel mai distractiv moment al vizitei pe platforma de învățământ a Forțelor Navale a fost, cu siguranță, vizita la Academia Navală "Mircea cel Bătrân", unde copiii au aflat ce senzații încearcă marinarii adevărați când au în mâini timona, s-au jucat cu vaporașele în laboratorul de manevră a navei, mod prin care au aflat de câtă responsabilitate și pricepere este cu adevărat nevoie atunci când te afli la comanda unei nave adevărate., mai transmite sursa citată. 

Iar pentru că manevra navei este un procedeu adesea complex și istovitor, se înțelege că micii cadeți aveau nevoie și de un moment de relaxare, de care au avut parte printr-un tur de poveste la Muzeul Național al Marinei Române, dar și printr-o vizită la Delfinariul și Microrezervația din Constanța.

Joi, pe 27 aprilie, elevii de la Horia vor urca la bordul câtorva nave militare din portul militar Constanța, înainte de festivitatea de „absolvire” a programului „Cadet în Forțele Navale”, care va avea loc vineri.


foto: Forțele Navale Române 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii