Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremuri provocatoare, daruri pe măsură Un dar de la UNESCO - Biblioteca digitală mondială

ro

19 Mar, 2020 00:00 3010 Marime text


Trăim vremuri provocatoare pentru trup, minte și suflet, iar unul dintre beneficiile acestor timpuri de izolare individuală ar putea fi, paradoxal, conștientizarea faptului că suntem de fapt, împreună și fără scăpare, în aceeași barcă.  
Sunt momente în care primim în dar TIMP – cu noi înșine, cu cei dragi – și putem învăța să-l folosim creativ și util, aflând lucruri noi, descoperind mai mult despre lume și viață.

Inițiativa UNESCO de a permite accesul la Biblioteca Digitală Mondială (WDL – World Digital Library) este un prilej de care ne putem bucura împreună, părinți și copii, în care putem avea acces la cărți, manuscrise, hărți, jurnale, printuri și fotografii, înregistrări sonore și filme din toate timpurile, veritabile relicve culturale aflate în toate bibliotecile de pe planetă.

Toate instrumentele de navigare, informațiile bibliografice (cunoscute și sub denumirea de metadate) și descrierile conținutului sunt furnizate în șapte limbi: arabă, chineză, engleză, franceză, portugheză, rusă și spaniolă. Metadatele și descrierile pot fi ascultate pe o opțiune de conversie text-voce care este disponibilă pentru fiecare element, în toate cele șapte limbi de interfață.
WDL este o colaborare internațională, condusă de Biblioteca Congresului Statelor Unite ale Americii, cu sprijinul UNESCO.
Partenerii WDL sunt numeroase biblioteci din întreaga lume, dar și arhive, muzee sau instituții deținând colecții cu conținut cultural.
Să descoperim, așadar, comori culturale și neprețuite documente istorice în Biblioteca digitală mondială, accesibilă pe site-ul wdl.org/en.
 
Citește și:

Peste 50 de milioane de lei pentru o Bibliotecă Digitală a României


La Cărturești Carusel Lansare de carte a scriitoarei constănțene Doina Jela - „Drumul Damascului. Spovedania unui fost torționar”

 
 


       

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii