Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrea 40 de miliarde de lei vechi Nicuşor cere bani pentru salvamari de la Ministerul Turismului

ro

20 May, 2011 00:21 3330 Marime text

cap_2.jpgÎn şedinţa de astăzi, consilierii judeţeni îşi vor exprima votul şi asupra proiectului de hotărâre privind aprobarea Actului adiţional nr. 2 la Acordul de parteneriat încheiat în vederea derulării proiectului de investiţii în turism „Amenajarea unor centre de prevenţie, tratament medical primar şi a punctelor de salvamar în zona litorală Constanţa", încheiat în 2009.

Acest proiect de hotărâre prevede alocarea, de către Consiliul Judeţean Constanţa, a sumei de 4.000.000 de lei (40 de miliarde de lei vechi) pentru realizarea lucrărilor de investiţii, dotare şi furnizare a serviciilor specifice proiectului. Deşi se precizează că banii se asigură din bugetul judeţean pe 2011, ataşat proiectului de hotărâre se regăseşte o adresă prin care preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, solicită aceşti bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Cu alte cuvinte, eforturile financiare nu aparţin CJC. Cei 4.000.000 de lei vor fi împărţiţi după cum urmează: Constanţa, Mamaia - 23 de posturi de salvare şi prim-ajutor - 1.286.000 lei; staţiunile Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Cordon Venus-Saturn, Mangalia - 12 posturi - 643.000 lei; Eforie Nord, Eforie Sud - 13 posturi - 1.000.000 lei; Năvodari - 8 posturi - 357.000 lei; Costineşti - 5 posturi - 357 lei; 2 Mai, Vama Veche - 5 posturi - 357 lei.

Gheorghe Oancea, cel mai important dintre beneficiari

Reamintim că parteneri în cadrul acestui acord sunt: CJC, municipiile Constanţa şi Mangalia, oraşele Eforie şi Năvodari, comunele Costineşti şi Limanu, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Căpitănia Zonală, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră şi nu în ultimul rând Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România (ANSPSR).

Precizăm că, din 2007 şi până în prezent, serviciul de salvamar în municipiul Constanţa a fost asigurat pe bani grei chiar de către partenerul ANSPSR, care a obţinut de la municipiul Constanţa în acest sens contracte de miliarde. Menţionăm că fondatorul ANSPSR este afaceristul Gheorghe Oancea, apropiat al primarului Radu Mazăre şi al şefului CJC, Nicuşor Constantinescu, şi beneficiar al multor contracte din bani publici oferite de instituţiile conduse de cei doi. Având în vedere faptul că în fiecare an sumele alocate pentru serviciile de salvamari din staţiunea Mamaia şi Constanţa sunt cele mai mari, putem spune că Gheorghe Oancea, prin a sa asociaţie de salvamari, este cel mai important dintre beneficiari. De precizat că am încercat să-l contactăm telefonic şi pe Gheorghe Oancea pentru un punct de vedere referitor la activitatea salvamarilor din acest sezon, însă s-a arătat foarte deranjat de întrebări, încheind prin a întrerupe brusc conversaţia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii