Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația fondată de Gheorghe Oancea asigură serviciile de salvamar și prim ajutor pe plajele din Constanța și Mamaia și în sezonul estival 2023 (DOCUMENTE)

ro

19 May, 2023 00:00 1270 Marime text
  • Primăria Constanța a semnat contractul pentru serviciul de salvare acvatică – salvamar și de prim ajutor pe plajele din oraș și din Mamaia
  • Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România (A.N.S.P.S.R) este câștigătoarea contractului
  • Asociaţia a fost fondată de Gheorghe Oancea, decedat în 2013
  • Potrivit contractului, valabil 109 zile, în perioada 15.05.2023 - 31.08.2023, municipalitatea trebuie să plătească pentru prestarea serviciilor de salvare acvatică-salvamar și de prim ajutor 3.446.170 lei fără TVA
  • Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a fost membru al acestei asociaţii
 

 
Primăria Constanța a atribuit contractul de prestări servicii privind achiziția serviciului de salvare acvatică- salvamar și de prim ajutor pe plajele din Constanța și stațiunea Mamaia către Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România (A.N.S.P.S.R).

Potrivit contractului, valabil 109 zile, în perioada 15.05.2023 - 31.08.2023, municipalitatea trebuie să plătească pentru prestarea serviciilor de salvare acvatică-salvamar și de prim ajutor 3.446.170 lei fără TVA, vezi secțiunea „documente".
 
Despre Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România
 
Asociaţia a fost fondată de Gheorghe Oancea, decedat în 2013. Acesta a fost şi primul preşedinte al acesteia.

Reamintim că aleşii locali au decis, printr-o hotărâre a Consiliului Local Municipal Constanţa din martie 2013, că activitatea desfăşurată de Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România are caracter social-umanitar. Asociaţia are o şcoală de scafandri şi salvamari situată pe malul lacului Tăbăcărie.
 
De menţionat că ANSPSR a ajuns în posesia terenului pe care a fost ridicată şcoala prin intermediul unui contract de asociere încheiat cu Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa. Terenul, situat în centrul Constanţei, are aproximativ 2.000 de metri.

Interesant este termenul de asociere dintre RAEDPP şi asociaţia defunctului Gheorghe Oancea, termen stabilit pentru o perioadă de 25 de ani.

Nu trebuie omis faptul că Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a fost membru al acestei asociaţii. În 2014, şi Guvernul Ponta a adoptat o hotărâre privind recunoaşterea Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România ca fiind de utilitate publică.

În 2013, Gheorghe Oancea, prosper om de afaceri, preşedinte al asociaţiei, apropiat al lui Radu Mazăre şi al fostului preşedinte al CJC, Nicuşor Constantinescu, a decedat, la vârsta de 63 de ani.

Acesta făcuse carieră în lumea afacerilor locale într-o discreţie totală. El a administrat businessuri precum On Plonge, Mobitom, Plonge Prest, Plonge SRL, Shark şi Five-Holding.
 
Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România, situaţia financiară pe 2020
 
Indicatorii din situaţiile financiare anuale depuse de Asociație pentru anul 2020 și publicate în 2021, arată că ONG-ul dispunea de:

- active imobilizate - 3.844.988 de lei
- active circulante - 752.611 de lei
- cheltuieli în avans - zero lei
- datorii ce trebuie plătite într-o perioadă de până la un an - 398.381 de lei
- active circulante nete, respectiv datorii curente nete -354.230 de lei
- total active minus datorii curente - 4.199.218 de lei
- datorii ce trebuie plătite într-o perioadă mai mare de un an - zero lei
- provizioane - zero lei
- venituri în avans - zero lei
- capitaluri proprii - 4.199.218 de lei
- total capitaluri - 4.199.218 de lei
- venituri totale: 3.034.206 lei
- cheltuieli totale: 3.058.753 lei
- deficit: 24.547 lei.

Secretarul general al Asociației este Gabriel Lucian Bălan.

Vă reamintim că și în anii precedenți Serviciul de salvamar pe plajele din Mamaia și Constanța a fost asigurat tot de Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România (ANSPSR).

Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe licitatiapublica.ro.
 
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Asociația fondată de răposatul Gheorghe Oancea a câștigat contractul de salvamar și prim ajutor pe plajele din Constanța și Mamaia (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii