Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația fondată de răposatul Gheorghe Oancea a câștigat contractul de salvamar și prim ajutor pe plajele din Constanța și Mamaia (DOCUMENT)

ro

20 May, 2022 00:00 3094 Marime text
  • Primăria Constanța a semnat contractul pentru serviciul de salvare acvatică – salvamar și de prim ajutor pe plajele din oraș și din Mamaia
  • Serviciul de salvamar este asigurat și în acest sezon estival de Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România
  • Contractul are o valoare de 3.487.543,16 lei fără TVA
  • Asociaţia a fost fondată de Gheorghe Oancea, decedat în 2013
  • Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a fost membru al acestei asociaţii

 
Primăria Constanța a semnat contractul pentru serviciul de salvare acvatică – salvamar și de prim ajutor pe plajele din oraș și din Mamaia, vezi secțiunea „documente”.
 
Serviciul de salvamar este asigurat și în acest sezon estival de Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România (ANSPSR).

La început de sezon, în stațiunea Mamaia vor funcționa doar zece posturi de salvamari iar pe plaja din municipiul Constanța cinci posturi de salvamari.

În perioada de vârf a sezonului, numărul posturilor de salvamari în Mamaia va fi suplimentat până 19 iar în Constanța vor fi zece posturi de salvamari.

În extrasezon serviciul de salvamar va funcționa cu zece persoane, pentru situații de urgență.

Contractul are o valoare de 3.487.543,16 lei fără TVA.
 
Despre Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România
 
Asociaţia a fost fondată de Gheorghe Oancea, decedat 2013. Acesta a fost şi primul preşedinte al acesteia. Reamintim că aleşii locali au decis, printr-o hotărâre a Consiliului Local Municipal Constanţa din martie 2013, că activitatea desfăşurată de Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România are caracter social-umanitar. Asociaţia are o şcoală de scafandri şi salvamari situată pe malul lacului din parcul Tăbăcărie.

De menţionat că ANSPSR a ajuns în posesia terenului pe care a fost ridicată şcoala prin intermediul unui contract de asociere încheiat cu Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa. Terenul, situat în centrul Constanţei, are aproximativ 2.000 de metri.
Interesant este termenul de asociere dintre RAEDPP şi asociaţia defunctului Gheorghe Oancea, termen stabilit pentru o perioadă de 25 de ani.
Nu trebuie omis faptul că Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a fost membru al acestei asociaţii. În 2014, şi Guvernul Ponta a adoptat o hotărâre privind recunoaşterea Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România ca fiind de utilitate publică.

În 2013, Gheorghe Oancea, prosper om de afaceri, preşedinte al asociaţiei, apropiat al lui Radu Mazăre şi al fostului preşedinte al CJC, Nicuşor Constantinescu, a decedat, la vârsta de 63 de ani. Gheorghe Oancea a făcut carieră în lumea afacerilor locale într-o discreţie totală. El a administrat businessuri precum On Plonge, Mobitom, Plonge Prest, Plonge SRL, Shark şi Five-Holding. Pe cea din urmă societate funcţionează magazinul Brick. Five-Holding are, de asemenea, calitatea de asociat în SC Sigma Trading SA, firmă în care deţin acţiuni Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu. Potrivit Registrului Comerţului, societatea Five-Holding mai este implicată şi în Mobitom, Mira Impex SRL, Italnegro şi Plonge Prest.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe licitatiapublica.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:
Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România fondată de regretatul Gheorghe Oancea și-a prezentat raportul de activitate

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii