Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:22 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​„Viperele Negre”, la jumătatea misiunii în Teatrul de Operații din Afganistan

ro

09 Jun, 2020 19:12 608 Marime text
 
  • Misiunea batalionului se va finaliza în luna august a acestui an.

Batalionul 21 de Protecția Forței „Viperele Negre” este dislocat în Teatrul de Operații din Afganistan în perioada februarie-august 2020 și execută acțiuni specifice protecției forței în cadrul misiunii “Resolute Support”. Misiunile subunităților batalionului sunt de asigurare a accesului și a controlului în bază, de asigurare a securității și protecției în proximitatea bazei și de asigurare a protecției apropiate a TAAC-S (echipei de instruire, consiliere și asistență – Train, Advise and Assist Command South).

Pe lângă aceste misiuni militarii batalionului cooperează cu partenerul american și cu partenerul bulgar astfel încât nivelul de interoperabilitate în cadrul Forțelor de Coaliție să se mențină la un nivel foarte bun.

Misiunea batalionului se va finaliza în luna august a acestui an, cu aceleași activități pe care le-au desfășurat și până în acest moment.
Este a V-a misiune într-un teatru de operații pentru Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” din Predeal, care a executat anterior acestei dislocări două misiuni în Irak (2006-2007) cu câte un detașament de nivel companie și două misiuni în Afganistan în anul 2009 și anul 2012 de nivel batalion.

Ti-a placut articolul?

Comentarii