Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:02 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi ce comisari din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa îşi păstrează secrete salariile (documente)

ro

02 Jul, 2014 00:00 2123 Marime text
După ce am vorbit despre comisarii care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Comisariatului Judeţean Constanţa al Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) şi care, deşi deţin terenuri, locuinţe şi credite sau conturi la diferite bănci, uită să-şi declare veniturile anuale, am descoperit că există mai mulţi funcţionari publici în instituţie care păstrează aceste informaţii secrete.
Astfel, potrivit declaraţiei de avere depusă în anul 2012, Steluţa Popescu deţine, împreună cu soţul său (50%/50%), două terenuri moştenite: un teren agricol, în suprafaţă de 3,33 ha, şi unul intravilan, în suprafaţă de 2.000 mp, ambele în localitatea Comana. Tot prin moştenire, aceştia au intrat în posesia unei case de vacanţă, în suprafaţă de 80 mp, în aceeaşi localitate. În Constanţa, cei doi şi-au cumpărat, în anul 2011, un apartament în suprafaţă de 52 mp. Împreună, mai deţin două autoturisme Volkswagen Polo, achiziţionate în 2002, respectiv 2009. Comisarul nu-şi declară nici veniturile proprii, nici pe cele ale soţului său, angajat al SC Verta Tel SRL.

În declaraţia depusă în anul 2013, Steluţa Popescu menţionează că mai are în posesie, împreună cu soţul său, un al treilea teren în localitatea Comana, în suprafaţă de 2,66 ha, de asemenea moştenit. În acelaşi an, aceasta mai adaugă la sursele de venit ale soţului său şi Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile, păstrând însă confidenţial salariul încasat. Declaraţia de avere din anul 2014 rămâne la fel, veniturile anuale ale familiei fiind încă ţinute secrete. Potrivit declaraţiilor de interese din anii menţionaţi, Steluţa Popescu este membru în cadrul Sindicatului Gărzii Naţionale de Mediu.

Cristian Sima declara, în 2012, un teren intravilan, în suprafaţă de 500 mp, în Constanţa, cumpărat în 2005. De asemenea, potrivit aceleiaşi declaraţii de avere, Cristian Sima deţine şi un apartament în suprafaţă de 48 mp. La veniturile anuale încasate, acesta a completat cu deja cunoscuta expresie „conform fişei fiscale“. Declaraţiile de avere ale comisarului, aferente anilor următori, sunt identice cu cea din 2012. Acesta nu menţionează nicio datorie la bancă, dar nici conturi sau depozite. Nu deţine niciun autoturism şi nu este membru al vreunei asociaţii, societăţi sau sindicat. Veniturile anuale nu sunt declarate în niciunul dintre aceste documente.

Ti-a placut articolul?

Comentarii