Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vești proaste pentru cei care se sustrag de la executarea unei pedepse cu închisoarea. Ce proiect de lege a fost adoptat de Guvern

ro

12 Oct, 2023 19:21 1085 Marime text
Foto: PexelsGuvernul României a adoptat proiectul de lege care prevede modificarea și completarea Codului Penal în sensul înăspririi pedepselor pentru sustragerea de la executarea unor pedepse privative de libertate.

Potrivit unui comunicat al Guvernului României, această modificare este susținută în condițiile în care s-a constatat existența unui număr semnificativ de cazuri în care persoane față de care s-a dispus o pedeapsă definitivă privativă de libertate persistă în atitudinea de sfidare a legii și se sustrag executării pedepsei.

„Astfel, conform propunerilor de modificare și completare a Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal, sustragerea de la executarea unei astfel de pedepse este asimilată evadării dacă persoana condamnată la o astfel de pedeapsă nu se prezintă la organul de poliție în termen de șapte zile de la data la care a rămas definitivă hotărârea prin care s-a dispus executarea pedepsei. În cazul hotărârilor care au rămas definitive anterior intrării în vigoare a noilor reglementări termenul acesta de șapte zile curge de la data la care forma completată și modificată a Legii va intra în vigoare.

O altă modificare se referă la pedeapsa aplicată pentru infracțiunea de evadare, care se va adăuga la pedeapsa rămasă neexecutată la data evadării.

De asemenea, structurile Ministerului Afacerilor Interne care pun în executare ordinul de dare în urmărire conform Codului de procedură penală vor sesiza organele de urmărire penală competente să efectueze urmărirea penală cu privire la infracțiunile prevăzute în forma modificată și completată a Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal“ - au mai precizat reprezentanții Guvernului României.

Citește și: 

Supriză pe strada Prelungirea Liliacului. Ce au descoperit polițiștii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii