Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:38 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Verificările inopinate la operatorii economici au continuat. Amenzi de peste 1.300.000 de lei!

ro

28 Nov, 2022 11:44 1165 Marime text
Verificările inopinate la operatorii economici au continuat pe parcursul săptămânii trecute. 

2 obiective au fost închise. Cuantumul amenzilor aplicate depășește 1.300.000 lei

Acțiunile extinse la nivel național au fost coordonate de către IGSU. 

Pentru siguranța celor care aleg să își petreacă timpul liber în locații destinate divertismentului, prin dispoziția secretarului de stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, pe parcursul săptămânii trecute (21-27 noiembrie a.c.), inspectorii de prevenire au desfășurat acțiuni de control inopinat la 312 operatori economici din toate județele țării și municipiul București., transmite IGSU. 

Misiunile au vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost verificarea respectării numărului maxim de utilizatori și accesibilitatea căilor de evacuare.

Potrivit sursei citate, în urma acțiunilor de control derulate în perioada de referință, pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu (depășirea numărului maxim de utilizatori cu mai mult de 10%, neasigurarea echipării cu instalații de detectare, semnalizare și avertizare a incendiilor etc.), pentru un obiectiv din județul Bacău a fost aplicată amendă în valoare de 100.000 lei (ca sancțiune principală) și sancțiunea complementară de oprire a funcționării până la obținerea autorizației de securitate la incendiu. 

Totodată, pentru un alt obiectiv din județul Cluj a fost aplicată amendă în valoare de 100.000 lei (ca sancțiune principală) și sancțiunea complementară de oprire a funcționării până la obținerea autorizației de securitate la incendiu, pentru neasigurarea instalațiilor de desfumare, precum și pentru lipsa echipării construcției cu instalații de detectare, semnalizare și avertizare a incendiilor. 

Pe lângă aspectele menționate mai sus, pe timpul controalelor, colegii noștri au constatat și alte 907 neconformități pe linia securității la incendiu (79 dintre deficiențe fiind soluționate pe timpul controalelor), sancționate cu 514 avertismente și 302 amenzi, în cuantum de 1.302.600 lei.

Astfel, pe timpul verificărilor, inspectorii de prevenire au identificat 44 de obiective care nu dețineau autorizația de securitate la incendiu sau alte încălcări care țin de exploatarea necorespunzătoare a căilor de evacuare, a mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, inclusiv nerespectarea interdicției privind fumatul în spații publice închise.

Securitatea celor care aleg să își petreacă timpul liber în astfel de locații este primordială.

Caracterul permanent al activității de apărare împotriva incendiilor, stabilit de lege, poate fi asigurat doar prin implicarea reprezentanților obiectivelor existente la nivel național în respectarea, în fiecare moment, a măsurilor de siguranță, inclusiv a celor care vizează numărul maxim de utilizatori prevăzuți de lege și respectarea interdicției privind fumatul în spații publice închise.

Reamintim faptul că acțiunile noastre nu urmăresc sancționarea încălcărilor, ci constatarea modului în care sunt respectate măsurile de securitate, care să ofere un plus de siguranță fiecăruia dintre noi., informează sursa citată anterior. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii