Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:39 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

vergilchitac.ro Spitalul Judeţean Constanţa, căpuşat până peste cap de firme private

ro

20 Feb, 2017 18:13 2286 Marime text
Situaţia de la Spitalul Judeţean Constanţa este înfiorătoare. După raportul halucinant al Curţii de Conturi, asupra căruia puteţi arunca o privire AICI, doresc să vă fac cunoscute alte dedesubturi ale afacerilor extrem de dubioase care au căpuşat cel mai mare spital din judeţ, se arată pe vergilchitac.ro.

1. Spitalul Judeţean Constanţa a externalizat acum câțiva ani secția de Imagistică Medicală (CT, RMN, radiografie simplă) către Pozimed și Medimar, plătind anual milioane de euro acestor firme private. Apoi, laboratorul de analize a fost externalizat către Synevo (acolo unde manager era însuşi Dănuţ Căpățână!), plătind şi aici sume considerabile în fiecare an. Acum vin şi vă întreb, oare cu atâtea milioane de euro anual plătite de spital nu se putea face o secție ultramodernă de Imagistică Medicală și un laborator de analize propriu?! Eu sunt absolut convins că da.

2. După cum probabil unii dintre dumneavoastră cunoaşteţi, există un program naţional de infarct, care presupune că oricine ajunge la spital cu infarct, intră sub incidenţa acestui program şi i se implantează un stent acolo unde artera este “închisă”. Ei bine, la noi, în Constanţa, cea care deţine programul este o firmă privată, Cardioscan, care îi are asociaţi pe Dr. Bogdan Vitcu-Mut şi pe soţia actualului primar al Constanţei. Ce este şi mai strigător la cer este faptul că programul acestei companii este de duminică seara până joi (Dr. Vitcu-Mut fiind din Timişoara, joi pleacă acasă). Practic, orice pacient care vine cu infarct în weekend trebuie transportat la Bucureşti pentru a i se pune stent!

3. În Spitalul Judeţean Constanţa există medici care au obţinut competenţe europene pentru a pune stimulatoare, dar se spune că atât Ministerul Sănătăţii cât şi Dr. Vitcu-Mut nu îi lasă să facă acest lucru pe motiv că aceste competenţe nu sunt recunoscute în ţară! Este inadmisibil ca o competenţă recunoscută oriunde în Uniunea Europeană să nu fie recunoscută şi aici.

4. La Spitalul Judeţean a fost adus un angiograf de către Academia de Ştiinţe Medicale, dar acesta nu este funcţional nici până astăzi, pentru că spitalul a semnat un contract de exclusivitate cu Cardioscan.

5. Mai nou, am auzit că s-a semnat un contract de curăţenie pe anumite secţii, ceea ce ar putea însemna că îngrijitoarele şi/sau infirmierele vor rămâne fără loc de muncă.

Concluzia pe care o tragem atât din raportul Curţii de Conturi cât şi din cele prezentate de mine mai sus este că Spitalul Judeţean Constanţa este căpuşat până peste cap de companii private. Este tragic ce se întâmplă în judeţul nostru. Sper ca cine are ochi şi urechi să vadă şi să audă toate aceste practici mafiote, care atentează direct la viaţa tuturor constănţenilor.


Sursa text: vergilchitac.ro
Sursa foto: ZIUA de Constanţa


Citeşte şi

Ti-a placut articolul?

Comentarii