Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:58 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam începe arbitrajul împotriva CN APM Constanţa. Ce spune directorul Tivilichi

ro

16 Nov, 2016 00:00 3338 Marime text
Cetăţenii olandezi Govert van OordJacobus Martinus de GrootComelis Adriaan de BruijnMartin Smouter şi Mark Willian Roelofs, în calitate de membri ai Consiliului de Administraţie al societăţii Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam, au adoptat mai multe decizii în şedinţa din 26 septembrie.
 
Pe ordinea de zi a şedinţei s-a aflat soluţionarea disputei generate de neîndeplinirea de către CN APM Constanţa SA, în calitate de beneficiar al proiectului „Prelungirea digului de larg al portului Constanţa”, a obligaţiei contractuale de plată a sumei totale, astfel cum a fost defalcată în notificarea emisă de Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam şi cum va fi actualizată la data depunerii acţiunii arbitrale. Ca urmare a executării de către SC Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam, în calitate de antreprenor, a proiectului mai sus menţionat, s-a propus ca societatea să acorde o împuternicire cu puteri depline către sucursala din Constanţa, acţionând prin intermediul managerilor sucursalei, fiecare în mod individual, cu scopul de a ajunge la un acord asupra arbitrajului.
 
Astfel, a fost aprobată împuternicirea emisă de Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam către sucursala societăţii din Constanţa de a începe arbitrajul şi a îndeplini toate demersurile legale necesare în cadrul procedurii de soluţionare amiabilă/litigiului arbitral/acţiunii în anulare sau recursului în faţa instanţelor competente împotriva CN APM SA, în scopul soluţionării disputei în acord cu interesele Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam. De asemenea, în vederea individualizării şi particularizării împuternicirii acordate, se vor emite împuterniciri speciale în mod individual pentru fiecare manager al sucursalei din Constanţa. Govert vad Oord şi Jacobus Martinus de Groot au fost împuterniciţi să semneze pentru şi în numele Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam împuternicirile speciale.

Ce spun reprezentanţii CN APM SA Constanţa 

Cotidianul ZIUA de Constanţa a adresat câteva întrebări conducerii CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa în legătură cu litigiul dintre CN APM SA Constanţa şi Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam.
 
Una dintre întrebări a fost „Care sunt sumele rămase de plată de CN APM SA către Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam în cadrul proiectului „Prelungirea digului de larg al Portului Constanţa?“. „Din punctul de vedere al CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, nu există sume datorate către Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam. CN APM SA, în calitate de beneficiar, consideră că decontările către antreprenor s-au încheiat, conform prevederilor contractuale şi legale“, au răspuns reprezentaţii companiei.
 
De asemenea, am mai adresat conducerii companiei întrebarea „Care sunt motivele pentru care CN APM SA Constanţa nu şi-a îndeplinit obligaţiile în cadrul acestui proiect?“. În replică, directorul companiei, Nicolae Dan Tivilichi, a precizat: „CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa şi-a îndeplinit toate obligaţiile contractuale pe care şi le-a asumat“. La întrebarea „Cum intenţionează CN APM SA să rezolve acest litigiu?“, directorul companiei a ţinut să sublinieze că „disputa este iniţiată şi generată de către Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam. CN APM este interesată şi receptivă în vederea identificării căilor privind soluţionarea amiabilă a acestei divergenţe“.
 
I-am contactat şi pe reprezentanţii Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam, sucursala Constanţa. Reprezentantul societăţii care a răspuns la numărul de telefon de contact al Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam, sucursala Constanţa, a ţinut să precizeze următoarele: „Există nişte litigii în instanţă. Este greu de discutat despre ele în momentul acesta. Instanţa va decide cine are dreptate“. Menţionăm că reprezentantul Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam, sucursala Constanţa, nu a dorit să se prezinte.

Despre Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam - Sucursala Constanţa

Cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Cristea Georgescu, firma a fost înmatriculată în anul 2013. Firma-mamă este Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam. Administratorii societăţii, care se ocupă de „construcţii hidrotehnice”, sunt Marius Stamat, născut pe 2.02.1969, în Constanţa, manager supleant, şi Hordijk Peter Paul, născut pe 11.06.1963, în Rotterdam, Olanda, manager. Reamintim că Van Oord Dredging and Marine Contractors BV este societatea care a fost contractată de Administraţia Naţională Apele Române şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral pentru proiectarea şi construcţia a patru dintre cele cinci loturi ale proiectului „Protecţia şi reabilitarea zonei sudice a litoralului românesc al Mării Negre“. De asemenea, această firmă s-a ocupat şi de prelungirea digului de larg al portului Constanţa.

Citeşte şi

Van Oord a cerut APM Constanţa revizuirea unui act Sunt vizate depozitele de nisip din apele teritoriale ale Mării Negre

CN APMC, autoritate contractantă Cum a câştigat Van Oord Dredging contractul pentru dragaj de întreţinere în porturile Constanţa, Midia şi Mangalia (documente)

Din 11 operatori, unul a câştigat Cum a „prins“ Van Oord Dredging un contract cu CN APMC (documente)​

Firma olandeză e câştigătoarea lucrărilor la digul de larg din Portul Constanţa De ce a sponsorizat Van Oord amenajarea spaţiilor verzi din Piaţa Ovidiu? (galerie foto)

Van Oord a cerut revizuirea acordului de mediu Ce lucrări sunt executate pentru reabilitarea zonei sudice a litoralului românesc

Ti-a placut articolul?

Comentarii