Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valentin Vrabie - „Constantinescu nu suportă să se afle adevărul" Panoul cu Nicuşor, de la Peştera, a fost incendiat

ro

10 Nov, 2010 02:12 3795 Marime text
cap_7.jpgPrimarul comunei Peştera, Valetin Vrabie, a precizat că panoul care informa conducătorii auto asupra stării foarte proaste a DJ 223 B va fi înlocuit cu unul nou, care va fi păzit în permanenţă

Pestera_panou.jpgPanoul realizat de către primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, ca etichetă pentru starea proastă a drumului judeţean 223 B, a fost distrus în totalitate. Banner-ul amplasat la intersecţia spre satul Ivrinezu a fost incendiat în noaptea de 8 spre 9 noiembrie.

panou_ars_Pestera_2.jpegPanoul a fost montat pe 4 noiembrie, edilul comunei Peştera intenţionând ca prin intermediul lui, atât locuitorii comunei, cât şi ceilalţi parteneri de trafic să afle cui îi aparţine vina pentru starea deplorabilă a DJ 223 B.

panou_ars_Pestera.jpeg„Aceste drumuri sunt în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa. Vă urez drum bun! - Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa", se putea citi pe panoul ars. Primarul s-a declarat în repetate rânduri revoltat de faptul că, în ciuda nenumăratelor sesizări pe care le-a făcut, conducerea Consiliului Judeţean Constanţa nu a luat nicio măsură pentru repararea drumului în cauză. Valentin Vrabie s-a arătat indignat faţă de indiferenţa cu care reprezentanţii CJC par să trateze această problemă, cu atât mai mult cu cât microbuzul de transport şcolari s-a defectat cu puţin timp în urmă din cauza craterelor de pe acest drum. De pe urma acestui eveniment, administraţia locală s-a ales cu o notă de plată consistentă pentru reparaţia microbuzului, dar şi cu cheltuieli în plus pentru închirierea unui microbuz pe perioada cât maşina de transport şcolari a fost în service.

Craterele de pe DJ pun în pericol elevii

pestera_ONLINE.jpgPrimarul Vrabie se teme ca starea avansată de degradare în care se află drumul pe mai multe porţiuni să nu pună în pericol siguranţa copiilor, cu atât mai mult cu cât, în urmă cu trei ani, tot pe acest drum, a avut loc un incident în urma căruia au fost răniţi mai mulţi şcolari. DJ 223 B se află în administrarea Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP), din subordinea CJC, iar primarul Vrabie a făcut sesizări inclusiv la RAJDP. Toate însă au rămas fără niciun răspuns, iar primarul a realizat acel panou tocmai pentru a-i informa pe oameni cu privire la cei pe care-i consideră adevăraţii vinovaţi. Se pare însă că informarea nu a fost pe placul tuturor din moment ce panoului i s-a dat foc. Banner-ul a fost păzit, potrivit edilului, până duminică, iar în noaptea următoare, cum s-a ridicat paza, a şi fost incendiat. „Panoul a fost descoperit de către reprezentanţii Poliţiei Comunitare, după ce s-au întors de la o intervenţie în satul Izvoru Mare. Se pare că incidentul s-a produs între orele 3.00 şi 5.00, când poliţiştii comunitari se deplasaseră la sesizare", a precizat Valentin Vrabie. Primarul a adăugat că până diseară, în acelaşi loc, va fi montat un nou panou cu un mesaj mult mai la obiect decât cel imprimat pe mesh-ul incendiat, căruia i se va asigura pază 24 din 24 de ore.

Şeful Postului de Poliţie Peştera, agent-şef principal Vladimir Decu, ne-a declarat că incendiatorii nu au dorit să lase urme. Cu toate acestea, la faţa locului s-a deplasat şi un ofiţer criminalist, care a luat probe, fiind alcătuit deja un cerc de suspecţi. „Se fac cercetări în cauză, persoanele care se fac vinovate de distrugere prin incendiere riscând o pedeapsă de până la cinci ani", a precizat agentul-şef principal Vladimir Decu.

Primarul a fost atenţionat că „nu e bine"

„Cred că acest gest barbar a fost făcut de nişte oameni care nu suportă realitatea sau, mai bine zis, care nu vor să se afle adevărul. Nicuşor Constantinescu nu suportă ca adevărul să se afle. Când totul este o minciună, acest panou era o mică rază de adevăr. Este un mod barbar de a reacţiona", a subliniat primarul Vrabie, adăugând că i s-a şi transmis pe căi colaterale că nu e bine că a pus panoul. „Nişte cunoştinţe comune mi-au spus că nu e bine, mai exact mi s-a transmis: «Te... împotriva vântului», dar eu cred că lumea trebuie să afle adevărul", a mai spus edilul din Peştera, adăugând că Nicuşor Constantinescu a cam uitat ce a promis în campanie. „Dacă nu sunt capabili să-şi facă treaba şi să reabiliteze acest drum, să îl predea Consiliului Local (n.r. Consiliul Local Peştera) şi îl vom face cum vom putea, cu forţe proprii", a adăugat primarul Vrabie.

Precizăm că am încercat să-l contactăm telefonic şi pe preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, pentru a-l întreba cum comentează incidentul, însă nu am reuşit. În schimb, am reuşit să luăm legătura cu purtătorul de cuvânt al CJC, Cristian Moldovanu, care a declarat: „Nu este un gest normal, indiferent de obiectul căruia i se dă foc. În rest, nu văd ce este de comentat".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Familia Preda din Spania 24 Mar, 2011 00:39 Vali cu toata forta inainte. Suntem in Europa dar nu o sa ajungem aceste tari din urma. Tu asta vrei sa faci, chiar daca ai ajuns sus, ai ramas aceiasi persoana. Care se sacrifica pentru ceilalti. Se vede ca cei din C.J.C, se gandesc doar la ei. Sunt din C-ta, din cauza celor care au puterea sa conduca, dar nu si dreptul,am venit cu copii in alta tara doar ca sa avem ce manca. Autoritatile de aici au mai multa grija de copii nostrii. Vrem sa ne intoarcem acasa,domnilor de la C.J.C .Lasati-l pe domn primar sa inainteze. El conduce cu inima.
  • mariana 10 Nov, 2010 17:52 Dar ruinele de langa panou, tot CJC si lui Nicusor apartin? Rusinica Vrabiuta! Rusinica!