Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Taxa de salubrizare la Constanța rămâne 8 lei pe luna de persoană și în 2024!

ro

29 Nov, 2023 14:55 2752 Marime text
Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, astăzi 29.11.2023, de la ora 14.00. Ședința se desfășoară prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință și a început cu o întârziere de 17 minute. 

Printre proiectele aflate pe ordinea de zi se află și proiect de hotărâre nr. 493/2023 pentru modificarea și completarea HCL nr. 339/2023 privind stabilirea impozitelor și taxelor la nivelul municipiului Constanța în anul 2024, aprobat cu 18 voturi pentru și 7 împotrivă

În cadrul unei intervenții, Sorin Belu, reprezentant Partidul Verde a precizat că nu este de acord sa crească taxa de salubrizare.

La proiect au fost înregistrate două amendamente: unul al grupului USR care sustine ca taxa de salubrizare nu este explicată iar în plus municipalitatea nu și-a respectat obligațiile privind infrastructura de colectare selectivă, motiv pentru care solicită ca taxa să nu fie modificată.

Cel de-al doilea amendament este depus de PSD care propune ca taxa de salubrizare sa rămâna la nivelul anului 2023, adică 8 lei.

Primarul Vergil Chițac spune la rândul său că prețul nu se dublează ci dispare doar subvenția. Pentru 2023, subvenția a fost de 40 de milioane de lei doar pentru gunoi, plus alte 10 milioane de lei pe care le plătim pentru că nu facem colectare selectivă. Însă, vom respecta votul Consiliului Local.

„Într-o lună de zile reciclăm doar 2% din cantitatea de gunoi, cu toate că trebuia să ajungem deja la 50% gunoi reciclat. Anul trecut am plătit 4 milioane de lei amendă la Fondul de Mediu. Iar acești bani plus subvenția trebuie să le luăm de la dezvoltare care să suportăm toată problema această legată de gunoi", mai spune Chițac.

Chițac spune că votul de astăzi va fi unul populist!

„Dacă pe PSD îi înțeleg că sunt social- democrat, pe USR, nu. Pentru că un partid de dreapta nu susține subvențiile", a adăugat edilul.

UPDATE: 

În acest moment se supune votul amendamentul USR. Acesta a primit 15 voturi pentru și 9 împotrivă.

Amendamentul a trecut, iar acum se voteaza proiectul in ansamblu

Acum se voteaza întreg proiectul cu amendamentul USR. S-au înregistrat 23 voturi pentru și o abținere. Proiectul a fost aprobat iar constănțenii vor plăti 8 lei pe luna taxa de salubrizare si anul viitor!


Citește și: 

LIVE VIDEO+TEXT. ConstanțaDezbatere publică pe tema majorării taxei de salubrizare la 17 lei/lună/persoană în 2024! (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii