Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:04 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR Constanța „Primarul Chițac a vrut să majoreze taxa de salubrizare pentru 2024, însă am reușit să împiedicăm acest lucru“

ro

30 Nov, 2023 16:27 895 Marime text
Reprezentanții USR Constanța au transmis un comunicat de presă prin care precizează că primarul Chițac a vrut să majoreze taxa de salubrizare pentru 2024, însă USR a reușit să împiedice acest lucru.

“În cadrul ultimei ședințe de Consiliu Local din această lună, consilierii USR Constanța au depus un amendament pentru abrogarea articolului din proiectul de hotărâre inițiat de primarul Vergil Chițac ce prevedea majorarea taxei de salubrizare de la 8 la 17 lei. Amendamentul a trecut ieri de votul Consiliului Local. Practic, prin majorarea acestei taxe, primarul a vrut să arunce vina asupra constănțenilor pentru colectarea selectivă neconformă, însă el nu a fost în stare să asigure toate condițiile necesare ca acest lucru să se întâmple” - a precizat Stelian Ion, președinte USR Constanța. 


Soluția propusă de USR Constanța este de asigurare a infrastructurii și amenajarea corespunzătoare pentru colectarea selectivă, precum și a unei campanii de informare bine pusă la punct pe această temă. Astfel, ulterior se pot aplica, treptat și justificat, mărirea taxei precum și sancționarea celor care nu respectă regulamentul de colectare. 

„Asta ar fi trebuit să facă primarul dacă i-ar fi păsat. Însă Vergil Chițac a vrut să sară peste această etapă importantă și a ales calea cea mai ușoară. Așa cum a mai demonstrat în repetate rânduri, pentru primarul PNL este mai simplu să pună presiune pe buzunarele cetățenilor”, a mai declarat Stelian Ion.

Citește și: 

Taxa de salubrizare la Constanța rămâne 8 lei pe luna de persoană și în 2024!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii