Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. ZIUA Z! E oficial, joi se decide dacă se renunță la plata parcărilor în Constanța și Mamaia!(DOCUMENTE)

ro

20 Jul, 2022 12:01 2957 Marime text
  • Primarul Vergil Chițac a spus săptămâna trecută că va propune ca parcarea să fie gratuită în timpul nopții în intervalul orar 22.00 -08.00
  • Consilierii locali USR au transmis că vor depune un amendament la acest proiect de hotărâre pentru suspendarea totală a plăţii taxei de parcare pentru locurile din staţiunea Mamaia, în acest sezon estival
  • La rândul lor, consilierii PSD au transmis să trebuie desființătă taxa de parcare pe perioada sezonului în stațiunea Mamaia și scăderea semnificativă a tarifelor pentru parcare în municipiul Constanța

UPDATE:

Între timp consilierii locali au primit convocatorul pentru ședința de CLM care are loc joi la ora 14.00, vezi secțiunea documente.
Pe ordinea de zi este doar proiectul privind suspendarea unor prevederi din Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice în municipiul Constanța. Prin intermediul amendării Regulamentului, primarul propune suspendarea obligativității plății trarifului de parcare din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia între orele 22.00 - 08.00 până la 15 septembrie, inclusiv.

Ce este interesant este faptul că în momentul în care a anunțat suspendarea plății parcării pe timp de noapte, primarul Vergil Chițac a fost întrebat de către echipa ZIUA de Constanța dacă această suspendare se va face indiferent dacă este sezon estival sau va fi în afara sa, iar acesta a spus astfel: „Da, ați precizat foarte bine!”. Iată că după ce „am precizat foarte bine”, proiectul care va intra la vot în ședință mâine, 21 iulie 2022, va suspenda plata parcării doar până la 15 septembrie.

Totodată, conform actualului regulament, după data de 15 septembrie, parcarea din Mamaia este gratuită, conform HCL. Singura variantă este să fie extinsă suspendarea pentru municipiul Constanța, printr-un alt proiect.




Știrea inițială:

Consilierii locali constănțenii vor decide mâine în cadrul unei ședințe extraordinare cu convocare de îndată dacă cum se va plăti taxa de parcare în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia.

Deocamdată consilierii nu au primit convocarea de la secretariatul Consiliului Local, însă pe surse toți aleșii locali au această informație.

Vă reamintim primarul Vergil Chițac a spus săptămâna trecută că va propune ca parcarea să fie gratuită în timpul nopții în intervalul orar 22.00 -08.00.

Însă, consilierii locali USR au transmis că vor depune un amendament la acest proiect de hotărâre pentru suspendarea totală a plăţii taxei de parcare pentru locurile din staţiunea Mamaia, în acest sezon estival.

La rândul lor, consilierii PSD au transmis să trebuie desființătă taxa de parcare pe perioada sezonului în stațiunea Mamaia și scăderea semnificativă a tarifelor pentru parcare în municipiul Constanța.

Precizări:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

LIVE VIDEO + TEXT. Parcare gratuită în Mamaia și în Constanța pe timp de noapte Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, prezent la lansarea unui proiect în Stațiunea Mamaia (GALERIE FOTO+VIDEO)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii