Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:06 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanța găzduiește cea de-a XXI-a Conferinţă Internaţională Balcanică de Fizică Aplicată

ro

11 Jul, 2023 10:31 902 Marime text
Foto cu rol ilustrativ.
  • Facultatea de Ştiinţe Aplicate şi Inginerie (FSAI) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), în parteneriat cu Uniunea Balcanică de Fizică Academia Română (ACAD), Academia Oamenilor de Știință din România (AOSR) şi Societatea Română de Fizică organizează, în perioada 11 – 14 iulie 2023, cea de-a XXI-a ConferinţăInternaţională Balcanică de Fizică Aplicată, „International Balkan Workshop on AppliedPhysicsandMaterialsScience“ – IBWAP 2023.
Deschiderea manifestării va avea loc miercuri, 12 iulie 2023, de la ora 09:00, în Aula B din Biblioteca UOC, situată pe Bulevardul. Mamaia nr. 124.

„Evenimentul are deja o tradiţie, fiind înscris în agenda manifestărilor ştiinţifice de la Universitatea Ovidius din Constanţa încă din 2003. În cadrul conferințelor plenare din acest an este pus accentul pe proiectul ELI-NP, al laserului de mare putere de lângă Bucureşti, cu ajutorul căruia vor fi efectuate studii unice pe plan mondial, cu multiple aplicaţii în domeniul nuclear, medical etc.“, precizează prof. univ. dr. Rodica Vlădoiu, din cadrul Facultății de Ştiinţe Aplicate şi Inginerie.


În cele trei zile ale manifestării vor fi susţinute aproximativ 200 de lucrări, în cadrul a șase secţiuni, din domenii diverse precum: fizica materialelor avansate, fizica laserilor, fizica plasmei, biofizica, fizica mediului, fizica nucleară cu un accent pe aplicaţiile de vârf ale acestora.

De asemenea, conferința include o secţiune care va prezenta rezultatele şi noile perspective ale proiectului de schimbare a modului de predare a fizicii, un proiect coordonat de Societatea Română de Fizică.

Potrivit organizatorilor, la conferință vor participa cercetători din Germania, Belgia, Austria, Cehia, Serbia, Turcia, Iran, Ucraina, Republica Moldova etc.


Citește și:

​Salonul de Vară: Vernisajul artiștilaloor plastici ai Filialei Constanța Unu a Uniunii Artiștilor Plastici din România, la UOC
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii