Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:08 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanța Conferința de încheiere a proiectului româno-norvegian de antreprenoriat sustenabil - SUSTENT

ro

06 Sep, 2023 14:09 875 Marime text
  • Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) găzduiește, în perioada 11-13 septembrie 2023, conferința de finalizare a proiectului de antreprenoriat sustenabil, SUSTENT - EEA & Norway Grants, realizat în colaborare cu Universitatea HVL Bergen & Sogndal din Norvegia.
 
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) găzduiește, în perioada 11-13 septembrie 2023, conferința de finalizare a proiectului de antreprenoriat sustenabil, SUSTENT - EEA & Norway Grants, realizat în colaborare cu Universitatea HVL Bergen & Sogndal din Norvegia, transmite un comunicat de presă din partea UOC.

La eveniment vor participa cadre didactice și studenți ai universității norvegiene, alături de echipa proiectului din partea UOC, dar și invitați din mediul de afaceri românesc, ce implementează principiile sustenabilității în activitățile lor antreprenoriale.

Pe parcursul celor doi ani de proiect, profesori și studenți ai ambelor universități implicate au lucrat la introducerea în curricula UOC a disciplinei de studiu „Antreprenoriat sustenabil”, care va fi disponibilă studenților în patru programe de studiu din trei facultăți ale UOC: Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Litere și Facultatea de Psihologie și Științele Educației.

Totodată, peste 50 de studenți și cadre universitare din UOC și HVL Bergen & Sogndal au participat la schimburi academice în cadrul cărora au dobândit cunoștințe privind modelele de afaceri sustenabile în țările gazdă. Mai mult, participanții au beneficiat de sesiuni de instruire desfășurate în cadrul programului de vară SUSTENT, precum și în campusul din Sogndal, Norvegia. De asemenea, grupul de cercetători din România și Norvegia a colaborat la publicarea unor lucrări științifice intrate în circuitul internațional al științei și au elaborat manualul de „Antreprenoriat sustenabil”, care va fi disponibil începând cu anul academic 2023-2024.

Proiectul SUSTENT s-a desfășurat în perioada martie 2022 - septembrie 2023 și a fost propus și câștigat de UOC cu un punctaj de 91 de puncte. Proiectul este implementat în cadrul EEA and Norway Grants, un cadru de cercetare și cooperare între universități din România și finanțatorii din Spațiul Economic European: Norvegia, Liechtenstein, Islanda, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Cea de-a doua ediție a Școlii de vară - Ovidius Summer Law School 2023, la Universitatea Ovidius din Constanța
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii