Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:06 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanța a lansat Proiectul MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC. „Ne propunem să extindem baza de practică pentru studenții noştri“

ro

05 May, 2022 16:05 1087 Marime text
Proiectul MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC, foto: UOC
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a lansat joi, 5 mai a. c, în cadrul unui eveniment de presă, Proiectul Centrul de practică, recreere și mișcare a studenților din cadrul Universității Ovidius din Constanța în contextul post pandemic (MIȘCARE-JOCAPĂ@UOC), cod CNFIS-FDI-2022-0298, informează conf. univ. dr. Cristian Popa, directorul proiectului.



Potrivit sursei citate, activităţile se vor desfăşura în perioada aprilie - decembrie 2022 iar obiectivul general vizează îmbunătățirea nivelului fizic al studenților prin activități sportive și de recreere, prevenirea și a reducerea inactivității fizice, a sedentarismului și consecințele acestor obiceiuri (creșterea în greutate, obezitate, boli cardiovasculare, diabet de tip 2, stări anxioase, depresie etc.), deprinse în contextul restrictiv generat de pandemia globală de COVID-19.

 

„Prin intermediul proiectului MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC ne propunem să extindem baza de practică pentru studenții noştri prin înființarea unui centru de recreere și mișcare în cadrul căruia urmărim îmbunătățirea vieții active și întărirea sănătății lor“, a precizat conf. univ. dr. Cristian Popa.



În cadrul proiectului vor fi organizate activități sportive ce se adresează tuturor studenților Universității Ovidius din Constanța pe parcursul a 12 săptămâni: curse de biciclete, role, skateboard, curse de caiac, vâslit, paddle board, natație, fotbal, volei, rugby tag, handbal, dans aerobic, jocuri recreaționale – șah, table, go, tenis de câmp şi de masă, badminton, trasee contracronometru și darts.


Starea de sănătate fizică a fiecărui student va fi monitorizată și evaluată în cadrul proiectului cu ajutorul unui analizor profesional de compoziție corporală Tanita, achiziționat în cadrul proiectului ACTIV-DIGI-SAN@UOC, desfășurat de FEFS în anul 2021.


Proiectul MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC are o valoare totală de 210.000 lei și este unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate în acest an de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii