Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:47 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanța a decernat titlul de Professor Honoris Causa doctorului farmacist Alexander Schenk

ro

04 Nov, 2021 12:36 1466 Marime text
  • Doctorul farmacist Alexander Schenk a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Ovidius din Constanța.
  • Ceremonia a vut loc în format hibrid, joi, 04 noiembrie 2021, de la ora 11:00, cu prezența fizică a laureatului și a conducerii UOC, în Sala Senatului, Aleea Universităţii nr. 1, Campus, Corp A, etaj I și online pe platforma Webex.
  • Cu sprijinul lui Alexander Schenk, Compania Max Zeller Söhne AG din Elveția a acceptat ca studenții Facultății de Farmacie a UOC să efectueze stagii de practică în cadrul firmei.

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a decernat titlul de Professor Honoris Causa doctorului farmacist Alexander Schenk, Analytical Development Manager la compania Max Zeller AG, din Elveția, informează decanul Facultăţii de Farmacie, conf. univ. dr. Laura Bucur.

Potrivit sursei citate, înaltul titlu a fost acordat pentru profesionalismul și generozitatea cu care Alexander Schenk a împărtășit din experiența proprie cadrelor didactice și studenților UOC și totodată, pentru contribuția științifică substanțială și marcarea oportunităților de colaborare pe care Facultatea de Farmacie a universităţii  a reușit să le realizeze cu compania Max Zeller Söhne AG, Elveția, cu Asociația liberă a medicilor naturiști din Munster, Germania, dar și cu Universitatea de Științe Aplicate din Zurich (ZHAW), Elveția, prin intermediul laureatului.

Ceremonia s-a desfăşurat în format hibrid, joi, 04 noiembrie 2021, de la ora 11:00, cu prezența fizică a laureatului și a conducerii UOC, în Sala Senatului, Aleea Universităţii nr. 1, Campus, Corp A, etaj I și online pe platforma Webex la linkul: https://ovidius.webex.com/meet/senat.

Colaborarea de succes, care anul acesta a împlinit 20 de ani, a început în august 2001 cu vizita la Münster a unei delegații condusă de rectorul UOC de la acea vreme, prof. univ. dr. Adrian Bavaru. Obiectivele din cadrul vizitei au fost: colaborarea cu Asociația liberă a medicilor naturiști (FVDH) din Münster, cu Universitatea din Münster și cu Institutul de Cercetare a plantelor medicinale și Fitoterapie, vizitarea grădinii  farmacistului (Ghid dr. farmacist Alexander Schenk), precum și invitația de a susține cursuri la Universitatea Ovidius din Constanța.

Cu sprijinul dr. farmacist Alexander Schenk, Compania Max Zeller Söhne AG, Elveția a acceptat ca studenții Facultății de Farmacie a UOC să efectueze stagii de practică în cadrul companiei astfel că, prin efortul conjugat, alături de prof. univ. dr. Evelyn Wolfram, s-au pus bazele colaborării pentru mobilități de tip ERASMUS / SEMP cu Departamentul din Wadenswil al Universității de Științe Aplicate din Zurich (ZHAW), Elveția.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii