Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:38 12 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Maritimă din Constanța derulează un proiect de cercetare cu finanțare europeană SmartDelta

ro

29 Apr, 2021 11:15 612 Marime text
  • În cadrul acestui proiect, echipa UMC efectuează cercetări privind dezvoltarea unor balize plutitoare care achiziționează date referitoare la factorii de mediu din Delta Dunării și pe care le transmit prin radio la un nod de colectare.
Universitatea Maritimă din Constanța derulează proiectul de cercetare cu finanțare europeană SmartDelta, în cadrul Programului Operațional Competitivitate, Axa prioritară 1 - Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare (CDI) în sprijinul competitivității economice și dezvoltării afacerilor.

În cadrul acestui proiect, echipa UMC efectuează cercetări privind dezvoltarea unor balize plutitoare care achiziționează date referitoare la factorii de mediu din Delta Dunării și pe care le transmit prin radio la un nod de colectare. De asemenea, echipa UMC se ocupă de modelarea propagării undelor radio pentru comunicaţiile dintre balize și nodul de colectare a datelor, precum și de dezvoltarea unor antene inovatoare, adecvate condiţiilor de radicomunicații specifice Deltei Dunării.

Pentru a atingerea acestor obiective, Universitatea Maritimă din Constanța s-a dotat, prin proiectul SmartDelta, cu o cameră anecoidă destinată caracterizării sistemelor radiante în gama de frecvenţă 200MHz – 20 GHz, care reproduce condițiile de propagare dintr-un mediu ideal, fără reflexii şi fără interferenţe. În prezent, Universitatea Maritimă din Constanţa este singura instituţie de învăţământ superior din zona de sud a României care are o astfel de dotare de vârf şi una dintre cele trei din toată ţara.

Sursa foto: Universitatea Maritimă din Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii