Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:58 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unitatile 1 si 2 de la CNE Cernavoda, reautorizate

ro

30 Apr, 2010 03:28 1061 Marime text
Ieri, a avut loc ceremonia de reautorizare a Unităţilor 1 şi 2 de la CNE Cernavodă pentru operare şi mentenanţă în următorii trei ani.

Autorizaţiile de funcţionare şi mentenanţă pentru Unităţile 1 şi 2 de la CNE Cernavodă, cât şi autorizaţia pentru sistemele de management al calităţii, sunt eliberate de către Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, în conformitate cu strategia de autorizare stabilită în şedinţa CNE Cernavodă/CNCAN din 14 ianuarie a.c.

Autorizaţiile au fost înmânate conducerii SNN SA de către preşedintele CNCAN, Vajda Borbala.

Ceremonia a avut loc în prezenţa Secretarului de Stat din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Tudor Şerban, cu participarea reprezentanţilor SN Nuclearelectrica SA, CNCAN şi ai Agenţiei Nucleare şi pentru Deşeuri Radioactive.

Autorizaţiile sunt emise în baza unei documentaţii de securitate nucleară,întocmită pentru fiecare unitate în parte. În cadrul acestor documentaţii au fost analizate modificările de proiect realizate în centrală pe perioada de valabilitate a autorizaţiei precedente, stadiul de realizare a programelor pe centrală, evenimente semnificative în exploatare etc.

Gradul înalt de îndeplinire a acestor cerinţe de securitate nucleară, atestă performanţa centralei nucleare de la Cernavodă şi conformitatea cu standardele naţionale şi internaţionale cu privire la protecţia personalului de operare, a populaţiei şi a mediului înconjurător.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii