Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:20 08 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde slujește în această săptămână ÎPS Teodosie

ro

10 Dec, 2019 12:53 1442 Marime text
Arhiepiscopia Tomisului a transmis programul de săptămâna aceasta a ÎPS Teodosie:
 
Miercuri, 11 decembrie, de la ora 17.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Vecerniei unită cu Litia la biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din cartierul constănţean Inel II (str. Cutezători, nr. 14), lăcaș de cult ce-și va serba ocrotitorul.
 
Joi, 12 decembrie, de la ora 8.30, Întâistătătorul Tomisului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
 
Vineri, 13 decembrie, de la ora 8.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Buna Vestire” din Constanța. În cadrul slujbei, arhidiaconul Florian Popa va fi hirotonit preot. Arhid. Florian Popa este membru al coralei „Armonia”și a devenit mai cunoscut după ce a participat la emisiunea „Vocea României”.
 
Sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 7.45, ierarhul nostru va sfinți pictura paraclisului „Izvorul Tămăduirii”, construit lângă biserica „Sfinții Arhangheli” din localitatea Nicolae Bălcescu. De asemenea, vor fi sfințite două capele mortuare, biblioteca parohiei și monumentul Eroilor, ridicat în curtea bisericii, apoi va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească.

Duminică, 15 decembrie, de la ora 18.00, IPS Teodosie va asista la Concertul Caritabil de Crăciun, aflat la a V-a ediție, la parohia „Sf. Ierarh Vasile cel Mare” (str. Ion Neculce, nr. 2G, Cartier Inel 2) din Constanţa.

Sărbătoarea Sfântului Spiridon în Arhiepiscopia Tomisului
 
Pe 12 decembrie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Ierarh Spiridon, episcopul Trimitundei, făcătorul de minuni. Acesta a trăit în secolele III-IV d. Hr. și a fost un simplu păstor din insula Ciprului. A fost căsătorit şi a avut o fiică, Irina. Încă din tinereţe era foarte smerit şi se îngrijea de ajutorarea săracilor. Pentru bunătatea și curăţia inimii a fost rânduit episcop al Trimitundei, din Cipru.
 

Sfântul Spiridon a luat parte la întâiul Sinod Ecumenic de la Niceea, din anul 325, unde a mărturisit dreapta credinţă în Iisus Hristos, împotriva ereziei lui Arie.
 
Sfântul este cunoscut ca un mare făcător de minuni, deoarece are darul tămăduirii prin rugăciune. S-a mutat la Domnul în anul 347, iar moaştele sale se află în insula Corfu, din Grecia.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii